Βρετανία: Η νοσηλεύτρια που αυτοκτόνησε επικρίνει το νοσοκομείο

Την αντιμετώπιση των προϊσταμένων της στο νοσηλευτικό ίδρυμα King Edward VII μετά τη φάρσα που δέχθηκε φέρεται να επικρίνει η νοσοκόμα Jacintha Saldanha. H νοσηλεύτρια είχε απαντήσει στο τηλεφώνημα- φάρσα που οδήγησε στην αποκάλυψη λεπτομερειών της υγείας της δούκισσας του Κέιμπριτζ Κέιτ Μίντλετον που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, και μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος αυτοκτόνησε.

Όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή, σε ένα από τα τρία συναισθηματικά φορτισμένα σημειώματα αυτοκτονίας που βρέθηκαν μετά τη φάρσα των αυστραλών ραδιοφωνικών παραγωγών η νοσοκόμα επικρίνει τη συμπεριφορά που αντιμετώπισε. Σε ένα άλλο η 46χρονη, μητέρα δυο παιδιών, περιγράφει πώς προσπάθησε να αντιμετωπίσει τη φάρσα και τη δημοσιότητα που αυτή πήρε, ενώ στο τρίτο σημείωμα περιγράφει τις επιθυμίες της για την κηδεία της.

Ο σύζυγος της Saldanha Ben Barboza φέρεται να επιθυμεί τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας σχετικά με τις συνθήκες που οδήγησαν τη νοσηλεύτρια στην αυτοκτονία.

Μιλώντας στην Daily Mirror για τα σημειώματα αυτοκτονίας της νοσοκόμας, μια πηγή κοντά στην οικογένεια δήλωσε: «Ένα από τα γράμματα, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο, ασχολείται με το νοσοκομείο και είναι κρίσιμης σημασίας ως προς το ύφος του. Περιττό να πούμε, ότι ο Ben (ο σύζυγός της) θέλει τη διεξαγωγή πλήρους έρευνας για το τι συνέβη και θέλει να βεβαιωθεί ότι η αλήθεια θα βγει στο φως. Στην επιστολή της, η Jacintha αφήνει ερωτήματα για τη συμπεριφορά που αντιμετώπισε στο νοσοκομείο».

Η γυναίκα είχε βρεθεί νεκρή στο δωμάτιό της στο νοσοκομείο την περασμένη Παρασκευή. Πριν την αυτοκτονία της είχε αποστείλει κάποια ηλεκτρονικά μηνύματα και είχε κάνει κάποια τηλεφωνήματα που η βρετανική αστυνομία εκτιμά ότι θα βοηθήσουν στο να εξακριβώσει τις ακριβείς συνθήκες που την οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα.

Η δήλωση του νοσοκομείου

«Με πολύ βαθιά θλίψη επιβεβαιώνουμε τον τραγικό θάνατο ενός μέλους του νοσηλευτικού προσωπικού μας, της Jacintha Saldanha. Η Jacintha είχε εργαστεί στο νοσοκομείο King Edward VII για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Ήταν μια εξαιρετική νοσηλεύτρια, αξιοσέβαστη και δημοφιλής σε όλους τους συναδέλφους της. Ήταν πρόσφατα το θύμα μιας κλήσης - φάρσα στο νοσοκομείο. Το νοσοκομείο της παρείχε την υποστήριξή του αυτή τη δύσκολη στιγμή» είχε αναφέρει από την πλευρά του το νοσηλευτικό ίδρυμα προ μιας εβδομάδας αναφερόμενο στην τραγική αυτοχειρία.

Πηγή: Επιμέλεια: Στέλιος Κάνδιας