Πούτιν: Η Ρωσία δεν ανέχεται καμία πολιτική παρέμβαση από το εξωτερικό

Την αποφασιστικότητα του να ενισχύσει την οικονομία και τη στρατιωτική πυγμή της Ρωσίας ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν, προειδοποιώντας παράλληλα πως το Κρεμλίνο δεν πρόκειται να ανεχθεί οιαδήποτε παρέμβαση στα πολιτικά ζητήματα της χώρας από το εξωτερικό.

«Άμεση ή έμμεση ξένη παρέμβαση στις πολιτικές μας διαδικασίες είναι απαράδεκτη», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Πούτιν, στο πλαίσιο ενός βαρυσήμαντου διαγγέλματος με αντικείμενο την Κατάσταση του Έθνους, συμπληρώνοντας πως η Ρωσία θα ακολουθήσει το δικό της δρόμο, δεν πρόκειται να αποδεχτεί «την επιβολή κανόνων εκ των έξω» και αποσκοπεί στη διατήρηση της «εθνικής και πνευματικής της ταυτότητας».

Επιπλέον, ο κ. Πούτιν υπεραμύνθηκε ενός πρόσφατου νομοθετήματος που υποχρέωνε μη κυβερνητικές οργανώσεις οι οποίες λαμβάνουν χρηματοδότηση από το εξωτερικό και εμπλέκονται σε ένα πολύ ευρέως ορισμένο φάσμα πολιτικών δραστηριοτήτων να εγγραφούν ως «ξένοι πράκτορες».

«Άνθρωποι που λαμβάνουν χρήματα από το εξωτερικό για τις πολιτικές τους δραστηριότητες – πιθανότατα υπηρετώντας ξένα εθνικά συμφέροντα – δεν μπορούν να πολιτευθούν στη Ρωσική Ομοσπονδία», σημείωσε δηκτικά ο κ. Πούτιν.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Πούτιν στάθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της στρατιωτικής ισχύος της Ρωσίας, υπογραμμίζοντας πως η δύναμη των ρωσικών όπλων θα «εγγυηθεί την ανεξαρτησία και την ασφάλεια» της χώρας.

Ωστόσο, το διάγγελμα του ρώσου προέδρου είχε και κοινωνική διάσταση, με τον κ. Πούτιν να υπόσχεται πως θα δημιουργήσει 25 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας, θα ενθαρρύνει οικογένειες να αποκτήσουν περισσότερα παιδιά, και θα προσφέρει κίνητρα για την εκπαίδευση καθηγητών, ιατρών, μηχανικών και άλλων.

Τέλος, ο ρώσος πρόεδρος δεσμεύτηκε πως η Μόσχα θα υποστηρίξει «θεσμούς που πρεσβεύουν παραδοσιακές πνευματικές αξίες», μία κίνηση που πιθανότατα προοικονομεί την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ του κράτους και της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Πηγή: skai.gr