Νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα

Συνεχίζει τις αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα το Ισραήλ, όπως αναφέρει το Associated Press. Νωρίς τη Δευτέρα το πρωί από μία επιδρομή κατεδαφίστηκαν δύο σπίτια, που άνηκαν στην ίδια οικογένεια. Σκοτώθηκαν δύο παιδιά και δύο ενήλικες και τραυματίστηκαν άλλα 42 άτομα, σύμφωνα με παλαιστίνιους αξιωματούχους στον τομέα της Υγείας. Τα σωστικά συνεργεία αναζητούν στα συντρίμμια 12-15 μέλη της οικογένειας.

Την Κυριακή, από επιδρομή σε κατοικημένη περιοχή σκοτώθηκαν 11 άτομα, μεταξύ των οποίων τέσσερα μικρά παιδιά.

Συνολικά τις έξι ημέρες των ισραηλινών επιδρομών έχουν σκοτωθεί 85 Παλαιστίνιοι - οι μισοί εκ των οποίων πολίτες - και έχουν τραυματιστεί 720.

Από παλαιστινιακές ρουκέτες έχουν σκοτωθεί τρεις Ισραηλινοί και έχουν τραυματιστεί δεκάδες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού στο Twitter, μέχρι τώρα έχουν στοχεύσει «1350 τοποθεσίες τρομοκρατών σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας».

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν που μεταβαίνει σήμερα στο Κάιρο κάλεσε το Ισραήλ και την Χαμάς να εργαστούν για την κατάπαυση του πυρός στην διαμεσολαβητική προσπάθεια της Αιγύπτου.

Επίσης, αναμένεται να επισκεφθούν το Ισραήλ, ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βερστερβέλε και ο ειδικός απεσταλμένος του κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή Τόνι Μπλερ.

Από την πλευρά του ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, από την Ταϊλάνδη, εξέφρασε την ελπίδα να τελειώσει η βία και προειδοποίησε για τους κινδύνους από μία ενδεχόμενη χερσαία επιχείρηση των Ισραηλινών.

Το Ισραήλ πρέπει να άρει την πολιορκία στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε ο Εμίρης του Κατάρ, ο οποίος στις αρχές του μήνα επισκέφτηκε την περιοχή.

Σε συνέντευξή του στο Αλ Τζαζίρα, ο Εμίρης Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θανί δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν θα σταματούσε τις επιθέσεις του στη Γάζα, εκτός αν συναντούσε ισχυρή αντίσταση.

Έτοιμο να εξετάσει το ενδεχόμενο μιας εκεχειρίας, με την προϋπόθεση όμως ότι όλες οι παλαιστινιακές ένοπλες ομάδες στη Γάζα θα σταματήσουν τα πυρά τους, δηλώνει το Ισραήλ δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών Άβιγκντορ Λίμπερμαν.
Πηγή: skai.gr