Ρωσία: Εκκαθάριση της ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας από Πούτιν

Ολοκληρώθηκε η αλλαγή φρουράς στο υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, καθώς, τρεις ημέρες έπειτα από την απομάκρυνση του υπουργού Ανατόλι Σερντιούκοφ, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προχώρησε στην αντικατάσταση και του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγού Νικολάι Μακάροφ.

Αρχηγός του γενικού επιτελείου αναλαμβάνει πλέον ο στρατηγός Βαλέρι Γερασίμοφ, ο οποίος διετέλεσε επικεφαλής των ρωσικών δυνάμεων κατά τον δεύτερο πόλεμο στην Τσετσενία, ως διοικητής της στρατιωτικής περιφέρειας του Βόρειου Καυκάσου.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη, 6 Νοεμβρίου, το Κρεμλίνο προχώρησε στην καθαίρεση του υπουργού Άμυνας Σερντιούκοφ, πάλαι πότε μέλους της «πολιτικής οικογένειας» Πούτιν, ο οποίος φέρεται να είναι αναμεμιγμένος σε μία υπόθεση διαφθοράς που ζημίωσε το δημόσιο κατά περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια.

Η υπόθεση αφορά την πώληση περιουσιακών στοιχείων του υπουργείου Άμυνας σε εμπορικές εταιρείες έναντι ποσών πολύ χαμηλότερων της αξίας τους στην αγορά.

Τη θέση του υπουργού Άμυνας έχει καταλάβει ο πρώην κυβερνήτης της περιοχής της Μόσχας, Σεργκέι Σοΐγκου, επί χρόνια σύμμαχος του προέδρου Πούτιν.
Πηγή: skai.gr