Γερμανία: Διαψεύδει τις κατηγορίες για λογοκλοπή η υπουργός Παιδείας

Κατηγορίες για λογοκλοπή στη διδακτορική της διατριβή αντιμετωπίζει η υπουργός Παιδείας της Γερμανίας, Ανέτ Σάβαν, η οποία ωστόσο χαίρει της υποστήριξης της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με γερμανικά
μέσα ενημέρωσης, το Πανεπιστήμιο του Ντίσελντορφ, όπου η κ. Σάβαν φοίτησε ως υποψήφια διδάκτορας, έχει βρει αμφισβητήσιμης αυθεντικότητας χωρία σε 60 από τις 351 σελίδες της διατριβής της.

Το ζήτημα προέκυψε έπειτα από κατηγορίες περί λογοκλοπής που εξαπέλυσε ένας ανώνυμος μπλόγκερ, ωστόσο η κ. Σάβαν έχει αντεπιτεθεί, δηλώνοντας ότι ποτέ δεν οικειοποιήθηκε εν γνώση της το έργο κάποιου άλλου και πως «σε κανένα σημείο ενόσω εργαζόμουν για τη διατριβή μου δεν προσπάθησα να παραπλανήσω».

Υπενθυμίζεται πως αντίστοιχο ζήτημα είχε προκύψει και με τον πρώην υπουργό Άμυνας της κυβέρνησης Μέρκελ, Καρλ-Τέοντορ τσου Γκούτεμπεργκ, ο οποίος έχασε τον τίτλο του διδάκτορα και υποχρεώθηκε σε παραίτηση από το αξίωμά του.

Σε περίπτωση που οι κατηγορίες σε βάρος της κ. Σάβαν επαληθευτούν, τότε θα πρόκειται για ένα σοβαρό πλήγμα για το κύρος της κυβέρνησης Μέρκελ, καθώς η Γερμανία εισέρχεται σε μακρά προεκλογική περίοδο ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών του επόμενου φθινοπώρου.
Πηγή: skai.gr