ΗΠΑ: Ουσιαστικά ισοδύναμοι οι κύριοι Ομπάμα και Ρόμνι

Καθώς απομένει ένας ακριβώς μήνας μέχρι τις Αμερικανικές προεδρικές εκλογές, οι σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης δείχνουν ότι οι υποψήφιοι των δύο μεγάλων κομμάτων για το ανώτατο αξίωμα της χώρας, ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλός του Μιτ Ρόμνι, είναι ουσιαστικά ισοδύναμοι.

Το ερευνητικό κέντρο Πιού δίνει στον κ. Ρόμνι ένα προβάδισμα τεσσάρων εκατοστιαίων μονάδων, έναντι του Προέδρου Ομπάμα, ενώ από την άλλη ο οργανισμός δημοσκοπήσεων Γκάλοπ φέρει τον κύριο Ομπάμα μπροστά στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο κατά τρεις εκατοστιαίες μονάδες.

Ο κύριος Ρόμνι έκλεισε την ψαλίδα στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων μετά την πρώτη τηλεμαχία που είχε με τον Πρόεδρο Ομπάμα την περασμένη εβδομάδα με θέμα την πορεία της αμερικανικής οικονομίας. Αναλυτές λένε ότι ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος εμφανίστηκε να είναι πιο άνετος και καλύτερα προετοιμασμένος, ενώ η απόδοση του Προέδρου Ομπάμα στην συζήτηση εκείνη ήταν ασυνήθιστα ληθαργική.

Και οι δύο υποψήφιοι συνέχισαν την Τρίτη την προεκλογική εκστρατεία τους στο Οχάιο και την Αϊόβα, που είναι δύο από τις πολιτείες κλειδιά, από τις οποίες αναμένεται ότι θα κριθεί το εκλογικό αποτέλεσμα στις 6 Νοεμβρίου.

Μιλώντας στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο, στην πόλη Κολόμπους, ο Πρόεδρος Ομπάμα παρότρυνε τους φοιτητές να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους και να προσέλθουν στις κάλπες την ημέρα των εκλογών, λέγοντας ότι διακυβεύονται όλα για όσα αγωνίστηκε το Δημοκρατικό Κόμμα από τις εκλογές του 2008 και μετά. Όπως τόνισε, η χώρα έχει κάνει πολύ μεγάλη πρόοδο την οποία και δεν πρέπει να εγκαταλείψει για να επαναφέρει αποτυχημένες πολιτικές.

Από την άλλη πλευρά, ο κύριος Ρόμνι επισκέφθηκε αγρόκτημα στην περιοχή Βαν Μίτερ της Αϊόβα όπου υπεραμύνθηκε του φορολογικού προγράμματός του. Όπως δήλωσε στην εφημερίδα, Ντε-Μόιν Ρέτζιστερ, θέλει να απλοποιήσει το φορολογικό σύστημα και να περικόψει τους φόρους για την μεσαία τάξη. Και τόνισε πως το πρόγραμμα Ομπάμα για την αύξηση των φόρων στους πιο εύπορους Αμερικανούς δεν πρόκειται να δημιουργήσει περισσότερες νέες δουλειές στην χώρα.
Πηγή: skai.gr