Κίνα: Με αυτοκόλλητα προστατεύουν τα ιαπωνικά τους αυτοκίνητα

Ιδιαίτερα ευρηματικοί αποδεικνύονται οι κινέζοι ιδιοκτήτες ιαπωνικών αυτοκινήτων στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τους βανδαλισμούς στα αμάξια τους που έχει κατασκευάσει ο... «εχθρός».

Οι ιδιοκτήτες ιαπωνικών αυτοκινήτων καταφεύγουν σε διάφορες επινοήσεις, ώστε να προστατεύσουν τα αυτοκίνητά τους από τους υπερβολικά δραστήριους «συμπατριώτες» τους, που υποστηρίζουν ότι τα διαφιλονικούμενα νησιά Ντιαόγου/ Σενκάκου είναι κινεζικά και διαμαρτύρονται για την απόπειρα του Τόκιο να τα οικειοποιηθεί.

Έτσι, κάποιοι κολλούν στα αυτοκίνητά τους την επιγραφή «Το αυτοκίνητο είναι ιαπωνικό, αλλά στην καρδιά είμαι Κινέζος», ορισμένοι τοποθετούν χάρτες της Κίνας με βαμμένα επίσης σε κόκκινο χρώμα τα επίμαχα νησιά, ενώ άλλοι κολλούν στο τζάμι αντιιαπωνικά συνθήματα.

Σημειώνεται ότι επιχειρήσεις ιαπωνικών συμφερόντων έχουν υποστεί σοβαρές καταστροφές από βανδαλισμούς, με συνέπεια πολλές εξ αυτών να αναστείλουν τη λειτουργία τους λόγω της κρίσης στις σινοιαπωνικές σχέσεις.
 
Έτσι η Mitsubishi Motors και η Mazda Motor Corp ανακοίνωσαν βουτιά στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα το Σεπτέμβριο εξαιτίας της έντασης που υπάρχει μεταξύ των δυο χωρών.

Ενδεικτικά, η Mitsubishi
Motors ανακοίνωσε την Παρασκευή βουτιά στις πωλήσεις της στην αχανή χώρα κατά 63% με πωλήσεις 2.340 οχημάτων το Σεπτέμβριο έναντι 6.307 τον ίδιο μήνα πέρυσι.
Πηγή: skai.gr