1-0 υπέρ του Ρόμνεϊ

«Κανείς δεν περίμενε αυτήν την έκβαση», σημειώνει η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Spiegel για το πρώτο τηλεοπτικό ντιμπέιτ μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ομπάμα και του ρεπουμπλικανού αντιπάλου του Ρόμνεϊ.

«Ο Μιτ Ρόμνεϊ νικά στην πρώτη τηλεμαχία εναντίον του Μπαράκ Ομπάμα. Ο Αμερικανός πρόεδρος έμοιαζε κουρασμένος και αμυντικός, ενώ ο αντίπαλός του επέδειξε δυναμισμό και επιδεξιότητα. Συνιστά αυτό στροφή στον προεκλογικό αγώνα;» διερωτάται το Spiegel και προσθέτει: «Ποιος νίκησε την πρώτη από τις τρεις μονομαχίες; Αυτή ήταν η ερώτηση αμέσως μετά το ντιμπέιτ. Και η απάντηση: 67% των ερωτηθέντων λένε Ρόμνεϊ, μόνο 25% Ομπάμα».

«1-0 υπέρ του Ρόμνεϊ» γράφει η ιστοσελίδα του πρώτου προγράμματος της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD (www.tagesschau.de). Το σχόλιο σημειώνει: «Στην τηλεόραση αρέσουν οι νικητές. Όταν κάποιος νικά στον αθλητισμό, σε μία οντισιόν ή σε ένα παιχνίδι ερωτήσεων, τότε η κάμερα παραμένει αρχικά στραμμένη στον νικητή. Δείχνει τη χαρά και τα συγχαρητήρια πριν να γυρίσει στον χαμένο. Η κάμερα έμεινε μετά την τηλεοπτική μονομαχία αρχικά στον Μιτ Ρόμνεϊ. (…) Στον πρόεδρο απέμεινε μόνο το δεύτερο πλάνο. Και ισχύει για άλλη μια φορά ότι μία εικόνα λέει περισσότερα από 1000 λέξεις. Οι σκηνοθέτες αποφάσισαν ότι ο νικητής της βραδιάς ονομάζεται Μιτ Ρόμνεϊ- και είχαν δίκιο» κλείνει το σχόλιο του tagesschau.de.

Πηγή: skai.gr