Απογοήτευση Χριστόφια για το αδιέξοδο στο Κυπριακό

Την απογοήτευσή του για το αδιέξοδο που παρατηρείται στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού λόγω της έλλειψης συνεργασίας εκ μέρους της Άγκυρας και της τουρκοκυπριακής πλευράς, εξέφρασε ο πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας μετά τη συνάντησή του με τον γγ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.

Πάντως, ο κ. Χριστόφιας επανέλαβε την ετοιμότητά του συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την άλλη πλευρά μέχρι και το τέλος της θητείας του.

Σε συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρθηκε στη συνάντησή του με τον γγ. του ΟΗΕ η οποία, όπως είπε, ήταν αποχαιρετιστήρια (δε θα είναι υποψήφιος στις κυπριακές προεδρικές εκλογές).

Όπως είπε "δυστυχώς ο κ. Έρογλου αρνείται να επιβεβαιώσει τη σύγκλιση που πετύχαμε με τον (προκάτοχό του Μεχμέτ Αλί) κ. Ταλάτ και θέτει προωθημένες θέσεις οι οποίες δεν είναι συμβατές με την συμφωνημένη βάση μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και είναι ευθυγραμμισμένες με το δικό του όραμα δύο κρατών".

Να αποδώσει ευθύνες στη Λευκωσία για τη στασιμότητα στις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό επιχείρησε στο μεταξύ ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου κατά τη συνάντησή του με το γγ. του ΟΗΕ.
Πηγή: skai.gr