Δικαστική απαγόρευση δημοσίευσης των φωτογραφιών της Κέιτ Μίντλετον

Υπέρ της Κέιτ Μίντλετον και του πρίγκιπα Γουίλιαμ αποφάνθηκε γαλλικό δικαστήριο δίνοντας εντολή απαγόρευσης περαιτέρω δημοσίευσης των φωτογραφιών της δούκισσας του Κέιμπριτζ να κάνει ηλιοθεραπεία γυμνόστηθη σε ιδιωτική έπαυλη στη νότια Γαλλία.

Οι δικηγόροι του πριγκιπικού ζεύγους έχουν ζητήσει επίσης αποζημίωση 5.000 ευρώ από το περιοδικό Closer που πρώτο δημοσίευσε τις επίμαχες φωτογραφίες. Έχει επίσης κατατεθεί αίτημα επιβολής προστίμου ύψους 10.000 ευρώ για κάθε μέρα παραβίασης της δικαστικής απαγόρευσης και 100.000 ευρώ σε περίπτωση πώλησης των φωτογραφιών. Οι ιθύνοντες του περιοδικού ωστόσο διατείνονται ότι οι φωτογραφίες δεν είναι ιδιοκτησία τους, αλλά ανήκουν στο φωτογράφο, τον οποίο δεν αποκαλύπτουν.

Οι δικηγόροι του δούκα και της δούκισσας του Κέιμπριτζ έχουν κινήσει επίσης ποινική διαδικασία σε βάρος του περιοδικού και του φωτογράφου. Η εισαγγελία στο Παρίσι εκκίνησε προκαταρκτική έρευνα ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο στοιχειοθετούνται ποινικά αδικήματα.

Εν τω μεταξύ, η ιδιοκτησία της ιρλανδικής Irish Daily Star έθεσε σε διαθεσιμότητα τον αρχισυντάκτη της εφημερίδας Μάικλ Ο’Κέιν, μετά την απόφασή του να δημοσιεύσει τις φωτογραφίες. Ο αρμόδιος Ιρλανδός υπουργός ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα προωθήσει αυστηρό νόμο για το σεβασμό του ιδιωτικού βίου.
Πηγή: Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο