Η τροπική καταιγίδα Ισαάκ θα μεταβληθεί σε τυφώνα

Η τροπική καταιγίδα Ισαάκ αναμένεται να μεταβληθεί σε τυφώνα κατηγορίας 2 προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι. Η καταιγίδα πλησιάζει στη Φλόριδα, και για το λόγο αυτό το εθνικό συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων, το οποίο επρόκειτο να αρχίσει τις εργασίες του τη Δευτέρα στη Τάμπα, αναβλήθηκε για μια ημέρα για λόγους ασφαλείς.

Το Σάββατο ο Ισάακ πέρασε από την Αϊτή και την Κούβα. Από την καταστροφική επέλαση της τροπικής καταιγίδας στη Αϊτή έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ αυτών και ένα 10χρονο κορίτσι. Η αϊτινή κυβέρνηση ανέφερε σημαντικές ζημιές σε κατοικίες και στην αγροτική παραγωγή. Σχεδόν 8.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ή τις σκηνές στις οποίες διαμένουν μετά τον καταστροφικό σεισμό του 2010.

Στην Κούβα, οι καταιγίδες και οι ισχυροί άνεμοι, έντασης 95 χιλιομέτρων ανά ώρα, προκάλεσαν ζημιές σε περίπου 50 σπίτια, και διακοπές ρεύματος. Περίπου 2.000 άτομα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν προσωρινά τα σπίτια τους.

Ο Ισαάκ θα περάσει από τα ζεστά νερά του Κόλπου του Μεξικού, και έτσι αναμένεται να ενισχυθεί σημαντικά και να μεταβληθεί σε τυφώνα. Σε ένα τυφώνα κατηγορίας 2, οι άνεμοι μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητα 154 με 177 χιλιόμετρα ανά ώρα.
Πηγή: skai.gr