Ο Χαϊκούι «μαστιγώνει» τη Σαγκάη, 1,8 εκ. άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους

Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού βρίσκεται η Σαγκάη η οποία πλήττεται από τον τυφώνα Χαϊκούι, με τις αρχές της πόλης να κλείνουν τα δημοτικά πάρκα, να απαγορεύουν κάθε ομαδική δραστηριότητα σε ανοιχτό χώρο και να διακόπτουν τις κατασκευαστικές εργασίες. Παράλληλα, περισσότερα από 30.000 πλοία έχουν ανακληθεί στο λιμάνι, ενώ οι τρεις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες της Κίνας έχουν ακυρώσει τις πτήσεις τους προς την πόλη.

Ο Χαϊκούι χτύπησε τα κινεζικά παράλια τις βραδινές ώρες (ώρα Ελλάδας) της Τρίτης, 7 Αυγούστου, με ανέμους που έφταναν σε ταχύτητα τα 137 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας Xinhua, περίπου 252.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους στις εξώτερες συνοικίες της παραθαλάσσιας μεγαλούπολης, ενώ οι αρχές της επαρχίας Ζεζιάνγκ, που βρίσκεται νότια της Σαγκάης, απομάκρυναν ακόμα 1,5 εκατομμύρια κατοίκους από ευπαθείς περιοχές.

Έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς ή τραυματίες, ωστόσο το πρακτορείο Xinhua αναφέρει ότι τουλάχιστον 130 άνθρωποι έχουν αποκλειστεί σε αγροτικές περιοχές λόγω των πλημμυρών που προκλήθηκαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις.

Ο Χαϊκούι είναι ο τρίτος τυφώνας που πλήττει τα ανατολικά παράλια της Κίνας στο πλαίσιο της τελευταίας εβδομάδας, ενώ 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εννέα εξαφανίστηκαν κατά το Σαββατοκύριακο λόγω της κακοκαιρίας.
Πηγή: Επιμέλεια: Μαράκης Αλέξανδρος