Μπαν Κι Μουν: Με την τύχη ενός Καντάφι προειδοποιεί τον Μπασάρ αλ-Άσαντ

Κανένας ηγέτης δεν μένει ατιμώρητος όταν διαπράττει τέτοιες εγκληματικές πράξεις, προειδοποιεί από τη Ουάσιγκτον ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ, μιλώντας στο πλαίσιο ενός συνεδρίου του ινστιτούτου Atlantic Council.

Ο πρόεδρος Άσαντ, κινδυνεύει να έχει την τύχη ενός Γκμπαγκμπο, Τσαρλς Τέιλορ ή μέχρι και του Μουαμάρ Καντάφι, εάν δεν σταματήσει την αιματηρή καταστολή σε βάρος του λαού του, προειδοποίησε ο κ. Μπαν.

O γενικός γραμματέας του ΟΗΕ κατήγγειλε τις «ωμότητες» των κυβερνητικών δυνάμεων και την όλο και μεγαλύτερη ανταπάντηση της ένοπλης αντιπολίτευσης, υπογραμμίζοντας πως η διεθνής κοινότητα δίνει μάχη με το χρόνο προκειμένου να αποφευχθεί ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία.

Η αποστολή των 60 παρατηρητών του ΟΗΕ εκτυλίσσεται με μεγάλη δυσκολία, σημειώνει ακόμα ο κ. Μπαν, ενώ δηλώνει πως μέχρι τον Ιούνιο θα έχει αναπτυχθεί στη χώρα όλη η αποστολή του ΟΗΕ, την οποία αποτελούν 300 στρατιωτικοί παρατηρητές και 100 πολίτες.

Στο μεταξύ σήμερα, Τρίτη, τρεις άμαχοι αναφέρονται νεκροί έπειτα από επιθέσεις των συριακών δυνάμεων ασφαλείας στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ.
Πηγή: Επιμέλεια: Σταύρος Σαμουηλίδης