Μ. Λεπέν: «Ο Σαρκοζί δεν σεβάστηκε τους ψηφοφόρους μου»

Η Μαρίν Λεπέν υποστηρίζει σε συνέντευξή της που πρόκειται να δημοσιευτεί αύριο (Δευτέρα) στην εφημερίδα Midi Libre ότι ο Νικολά Σαρκοζί «δεν σεβάστηκε τους ψηφοφόρους της» μολονότι θα μπορούσε, αν το έκανε, να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές.
«Δεν μπορεί να καλεί τους ψηφοφόρους μου να τον ψηφίσουν, λέγοντας ότι σε μια μονομαχία του Εθνικού Μετώπου με τους Σοσιαλιστές, θα προτιμούσε τους Σοσιαλιστές», είπε η Λεπέν, τονίζοντας ότι «δεν μπορεί να συμπεριφέρεται στους εκλογείς της σαν να είναι παιδιά ή κατώτεροι πολίτες».

«Νομίζω ότι δεν είναι δύσκολο να δείξει κανείς στους ψηφοφόρους ότι παρά τα μεγάλα λόγια και τις αγκαλιές από τον ένα και τον άλλο τον Φρανσουά Ολάντ και τον Νικολά Σαρκοζί),παραμένουν έτοιμοι να εκλέξουν ο ένας τον άλλο», πρόσθεσε.
Στην ερώτηση αν θα ήθελε να δει τη δεξιά να χάνει τις εκλογές, η Λεπέν απάντησε ότι «δεν την ενδιαφέρει» κάτι τέτοιο. «Θεωρώ ότι ο Ολάντ και ο Σαρκοζί είναι σαν δύο κεφάλια που τσακώνονται μοιραζόμενα το ίδιο σώμα. Είναι ένα είδος σιαμαίων της πολιτικής», είπε.
Ο Σαρκοζί, που ηττήθηκε στον πρώτο γύρο των προεδρικών από τον Ολάντ θα πρέπει στις επαναληπτικές εκλογές να εξασφαλίσει τους ψηφοφόρους της Λεπέν (πήρε ποσοστό 17,90%) για να ελπίζει ότι θα κερδίσει και πάλι την προεδρία.

Πηγή: skai.gr