KOΣΜΟΣ


Οι φυλακές πολυτελείας και το τελεσίγραφο του Μπρέιβικ

Μπορεί να δικάζεται για το φόνο 77 ανθρώπων, κυρίως νέων παιδιών, ωστόσο κατά την διάρκεια της κράτησης του θα μπορεί να χρησιμοποιεί τα γήπεδα για σπορ, το μουσικό στούντιο και τον τοίχο για αναρρίχηση, που διαθέτει η φυλακή και να απολαμβάνει ένα κυριακάτικο μπάρμπεκιου στους ιδιαίτερα φροντισμένους κήπους παρέα με τους φύλακες.

Χρησιμοποιείστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
 
 
Κήποι με έλατα, ευχάριστο περιβάλλον, ευήλια δωμάτια, δερμάτινοι καναπέδες, τηλεοράσεις plasma, ιδιωτικό μπάνιο, μίνι ψυγείο και τσάι Earl Grey…

Μην μπερδευτείτε! Δεν πρόκειται για κάποιο μοντέρνο ξενοδοχείο σπα, αλλά για την πιο σύγχρονη φυλακή υψηλής ασφαλείας της Νορβηγίας, όπου είναι πιθανό να εκτίσει μέρος της ποινής του ο Άντερς Μπρείβικ.

Μπορεί να δικάζεται για το φόνο 77 ανθρώπων, κυρίως νέων παιδιών, ωστόσο κατά τη διάρκεια της κράτησης του θα μπορεί να χρησιμοποιεί τα γήπεδα για σπορ, το μουσικό στούντιο και τον τοίχο για αναρρίχηση, που διαθέτει η φυλακή και να απολαμβάνει ένα κυριακάτικο μπάρμπεκιου στους ιδιαίτερα φροντισμένους κήπους παρέα με τους φύλακες.

Οι φυλακές Χάλντεν της Νορβηγίας, λοιπόν, δε θυμίζουν σε τίποτα την «εκδοχή της κόλασης», όπως χαρακτηρίζεται η φυλακή ADX του Κολοράντο, επονομαζόμενη και ως «Αλκατράζ των Βραχωδών Ορών», όπου κρατούνται καταδικασμένοι με βαριές ποινές.

Αθώωση ή θανατική ποινή ζητά ο Μπρέιβικ

Ωστόσο, παρά τις ανέσεις και δραστηριότητες που του προσφέρει αυτή η καλοσχεδιασμένη φυλακή, ο ακροδεξιός εξτρεμιστής φαίνεται να προτιμά τη θανατική ποινή από την περιφρόνηση της κάθειρξης.

Την τρίτη ημέρα της δίκης του για τη σφαγή στο νησάκι Ουτόγια και τη βομβιστική επίθεση σε κυβερνητικά κτίρια του Όσλο, ο Μπρέιβικ δήλωσε πως οι μοναδικές αποφάσεις που αναγνωρίζει είναι η θανατική ποινή ή αθώωση, καθώς θεωρεί «αξιολύπητη τιμωρία» μια πιθανή μακροχρόνια ποινή φυλάκισης.

Ερωτηθείς από το δικαστήριο εάν επιθυμεί να του αποδοθεί η θανατική ποινή απάντησε: «Όχι, αλλά θα τη σεβόμουν. Αντίθετα, 21 χρόνια φυλάκισης τα θεωρώ γελοία».

Στους κήπους της φυλακής Χάλντεν έχουν φυτευθεί έλατα, για να κρύβουν από τους τρόφιμους το περιμετρικό τείχος της φυλακής.










Προετοιμάζοντας τις επιθέσεις

Η τέταρτη ημέρα της δίκης επικεντρώνεται στη βομβιστική επίθεση στα κυβερνητικά κτίρια του Όσλο, όπου έχασαν τη ζωή τους 8 άτομα.

Ο κατηγορούμενος δήλωσε στην κατάθεση του είχε ξεκινήσει να σχεδιάζει την βίαιη πράξη του ήδη από το 2006, όταν ζήτησε ένα χρόνο άδεια από τη δουλειά του για να προετοιμάσει την επίθεση αυτοκτονίας του. Υπενθυμίζεται, ότι ο Μπρέιβικ είχε δηλώσει πως δεν περίμενε να επιζήσει από τις αιματηρές επιθέσεις.

Πέρασε έναν ολόκληρο χρόνο παίζοντας το διαδικτυακό παιχνίδι «World of Warcraft», για περισσότερες από 16 ώρες την ημέρα.

Ιδιαίτερα ειρωνικό είναι το γεγονός ότι είχε πει στη μητέρα του ότι θα αξιοποιήσει το χρόνο της άδειας του, για να κάνει αυτό που πραγματικά θέλει. « Δεν μπορούσα να της πω ότι πήρα άδεια για θα ανατίναξω τον εαυτό μου σε πέντε χρόνια», τόνισε στο δικαστήριο.

Η βιβλιοθήκη της φυλακής.
"Σιδηρά πυγμή με μεταξωτό γάντι" το σύνθημα των αρχιτεκτόνων, σύμφωνα με τον υποδιευθυντή Γιαν Στρέμνες.
 
Κάννες: Κολιέ 2 εκατ. ευρώ έκανε φτερά – 2η κλοπή κοσμημάτων
Το κολιέ κλάπηκε κατά τη διάρκεια του γκαλά που οργάνωσε το ελβετικό κοσμηματοπωλείο De Grisogono σε ένα πολυτ…
23.05.2013, 20:28
26χρονος στρατιώτης πατέρας δίχρονου αγοριού το θύμα της επίθεσης στο Λονδίνο
Ο νεαρός στρατιώτης ήταν πατέρας ενός δίχρονου αγοριού. Υπηρετούσε στο Σώμα Τυμπανιστών του 2ου Τάγματος του Σ…
23.05.2013, 19:57
Βρετανός νιγηριανής καταγωγής ο ένας δράστης του μακελειού στο Λονδίνο
Αμφότεροι οι δράστες είχαν απασχολήσει στο παρελθόν τις βρετανικές αρχές ασφαλείας, σύμφωνα με το BBC, για άγν…
23.05.2013, 17:43
Νίγηρας: 23 νεκροί από την βομβιστική στο Αγκαντέζ- σε εξέλιξη ομηρεία
Συνολικά 23 άνθρωποι, εκ των οποίων 18 στρατιωτικοί, ένας πολίτης και τέσσερις καμικάζι, σκοτώθηκαν σήμερα στη…
23.05.2013, 17:00
Γνωστοί στις βρετανικές Αρχές οι δύο αποκεφαλιστές του Λονδίνου
Οι δύο δράστες τραυματίστηκαν από τα πυρά αστυνομικών αφότου, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αποκεφάλισαν το θύ…
23.05.2013, 16:10
ΗΠΑ: Ένας άνδρας ομολόγησε ότι διέπραξε τριπλό φόνο με τον Ταμερλάν Τσαρνάεφ
Ένας άνδρας που σκοτώθηκε χθες στη Φλόριντα στη διάρκεια της ανάκρισής του από το FBI, είχε ομολογήσει λίγο πρ…
23.05.2013, 13:26
Η Γερμανία η δημοφιλέστερη χώρα του κόσμου
Παρά το αρνητικό σε πολλές ευρωπαϊκές κυρίως χώρες κλίμα για τη Γερμανία, η τελευταία αναρριχήθηκε στην πρώτη …
23.05.2013, 13:13
Νίγηρας: Βομβιστικές επιθέσεις σε γαλλικό ορυχείο ουρανίου και στρατόπεδο
Ο Νίγηρας είναι μία από τις αφρικάνικες χώρες που έχουν στείλει στρατεύματα στο Μάλι, στον απόηχο της γαλλικής…
23.05.2013, 12:30
Η Ισλανδία παγώνει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις περισσότερες δημοσκοπήσεις, η πλειοψηφία των Ισλανδών τάσσεται κατά της ένταξης…
23.05.2013, 12:26
Τέταρτη συνεχόμενη νύχτα ταραχών βίωσε η Στοκχόλμη
Κατά τις τέσσερις ημέρες των ταραχών οι διαδηλωτές, επί το πλείστον δυσαρεστημένοι νέοι, έχουν πυρπολήσει περί…
23.05.2013, 11:50

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 150  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.
 

Κίνηση στην Αθήναmyroute.gr

ΣΥΜΒΑΝ

EO3 EO2, Lakkia to Elefsina cross-roads Kranonos sets of maintenance work

Μποτιλιάρισμα

ΚΑΤΕΧΑΚΗ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ, ΑΠΟ ΤΗ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΕΩΣ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ (καμία μεταβολή)