Η θετή κόρη του Κεμάλ ήτανΙ αρμενικής καταγωγής

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Σαμπίχα Γκοκτσέν, που υιοθετήθηκε από τον Μουσταφά Κεμάλ το 1925, ονομαζόταν στην πραγματικότητα Χατούν Σεμπιλτσιγιάν και είχε γεννηθεί το 1913 στην Προύσα.
Η Χατούν, που έγινε η πρώτη γυναίκα πιλότος αεροπλάνου, έχασε τον πατέρα της στη γενοκτονία των Αρμενίων από τον οθωμανικό στρατό το 1915, βεβαιώνει η Χριπσίμ Σεμπιλτσιγιάν Γκαζαλιάν, προσθέτοντας ότι η καταγωγή της Χατούν, ή Σαμπίχα, ήταν γνωστή στην πραγματική οικογένειά της, αλλά ποτέ κανείς δεν έκανε λόγο γι` αυτήν.
Η θετή κόρη του Ατατούρκ, ο οποίος δεν είχε αποκτήσει δικά του παιδιά, πέθανε την ημέρα που συμπλήρωνε τα 88 της χρόνια, στις 21 Μαρτίου του 2001 στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με την Γκαζαλιάν. ‹
Η Γκαζαλιάν, που εγκαταστάθηκε στην Αρμενία το 1946 προερχόμενη από τη Συρία, διηγήθηκε στην αρμενική εφημερίδα της Τουρκίας Αgos --την οποία επικαλείται η Χουριέτ-- ότι η Σαμπίχα ή Χατούν είχε μία αδελφή και πέντε αδελφούς.
``Είχαμε ακούσει αυτή την ιστορία εδώ και μερικά χρόνια, αλλά δεν θέλαμε να τη δημοσιεύσουμε πριν διερευνήσουμε περισσότερο το θέμα, για να μην πληγώσουμε την κυρίως ενδιαφερομένη``, δήλωσε στο Γαλλικό πρακτορείο εκπρόσωπος της Χουριέτ.
``Προσπαθήσαμε να έλθουμε σε επαφή μαζί της, αλλά χωρίς επιτυχία``, πρόσθεσε, και έτσι η υπόθεση έμεινε εκεί μέχρι πρόσφατα που η Σελμπιτσιάν, η οποία ζει σήμερα στο Ερεβάν, επισκέφθηκε την Τουρκία.
Πηγή: skai.gr