Ρωσία: Σύγχυση για τον εξαφανισθέντα υποψήφιο Ρίμπκιν

Σύγχυση επικρατεί στη Μόσχα, πέντε ημέρες μετά την εξαφάνιση του υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές της 14ης Μαρτίου, Ιβάν Ρίμπκιν. Οι εισαγγελικές αρχές της πρωτεύουσας ανακοίνωσαν την έναρξη έρευνας για το ενδεχόμενο δολοφονίας εκ προμελέτης του 57χρονου πολιτικού, όμως μία ώρα αργότερα την ακύρωσαν, επικαλούμενες έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων.
Ο Ρίμπκιν, επικριτής της πολιτικής του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, αγνοείται από το βράδυ της πέμπτης, ενώ από χθες πραγματοποιούνται έρευνες για τον εντοπισμό του. Σύμφωνα με πληροφορίες αστυνομικών πηγών, οι οποίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί, εντοπίστηκε σε κέντρο αποκατάστασης υγείας, σε περιοχή δυτικά της Μόσχας.
Σημειώνεται ότι λίγες ημέρες πριν την εξαφάνισή του, είχε δημοσιεύσει ανοικτή επιστολή στη μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα «Κομερσάντ», με την οποία κατηγορούσε το ρώσο πρόεδρο ότι κυβερνά με όπλο το φόβο, ενώ τον χαρακτήριζε τον «πιο ισχυρό ολιγαρχικό της Ρωσίας». Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις πριν τις εκλογές, καταδεικνύουν ότι τον υποστηρίζει μόλις το 1% των ρώσων ψηφοφόρων.
Πηγή:BBC, ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr