Ο στρατιώτης Robert Bales κατονομάστηκε ως ύποπτος για τη σφαγή στο Αφγανιστάν

Στη φυλακή υψίστης ασφαλείας, στη βάση του Κάνσας έφτασε την Παρασκευή ο βετεράνος στρατιώτης του Αμερικανού στρατού που ενεπλάκη στη σφαγή χωρικών στο Αφγανιστάν.

Πρόκειται για τον 38χρονο βετεράνο στρατιώτη Robert Bales που θεωρείται ύποπτος για τη σφαγή 16 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων 9 παιδιά και τρεις γυναίκες, την περασμένη Κυριακή.

«Ο στρατός επιβεβαιώνει ότι ο λογίας Robert Bales μεταφέρθηκε στο Fort Leavenworth, στο Κάνσας, όπου και προφυλακίστηκε», αναφέρεται σε ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού.

Ο Bales αντιμετωπίζει κατηγορίες σύμφωνα με τους νόμους του Αμερικανικού στρατού, αλλά δεν είναι ακόμα σαφές πότε θα πραγματοποιηθεί η δίκη του.

Ο δικηγόρος του Bales, John Henry Browne, ανέφερε ότι ο λοχίας είχε τραυματιστεί δύο φορές όσο υπηρετούσε στο Ιράκ.

Ο Browne είπε ακόμα ότι η σύζυγος του Bales και τα δύο παιδιά τους μεταφέρθηκαν για προστασία στη Βάση Lewis-McChord, κοντά στο Σιάτλ.

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του Αφγανού προέδρου μετά τις δολοφονίες. Ο Καρζάι κάλε τις ΗΠΑ να αποσύρουν τα στρατεύματά τους και να επιτρέψουν στις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας να αναλάβουν τον έλεγχο, σε μία προσπάθεια να μειωθούν οι θάνατοι αμάχων.
Πηγή: Πηγή: Reuters