Κλείσιμο

Συρία: Τοποθετούνται νάρκες στα σύνορα της χώρας

Νάρκες φέρονται να τοποθετούν οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις στα σύνορα με το Λίβανο και την Τουρκία, από όπου περνούν δεκάδες σύροι πρόσφυγες καθημερινά προκειμένου να αποφύγουν τα βίαια επεισόδια στη χώρα τους.

Τη συγκεκριμένη πληροφορία μεταδίδει το δίκτυο του BBC, το οποίο επικαλείται αναφορές του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στο μεταξύ, ο απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία, κ. Κόφι Ανάν, σε επίσκεψή του στην Τουρκία, πραγματοποίησε συναντήσεις με επικεφαλής συριακών αντικαθεστωτικών δυνάμεων.

Επιπλέον, ο κ. Ανάν φέρεται να δήλωσε πως αναμένει σήμερα, Τρίτη, έως το τέλος της ημέρας, επίσημη απάντηση της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ-Άσαντ, αναφορικά με τις προτάσεις που του παρουσίασε στη διάρκεια της επίσκεψής του στη Συρία το σαββατοκύριακο που πέρασε.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, περισσότεροι από 230.000 σύροι φέρεται να έχουν μετακινηθεί εντός και εκτός συνόρων τον τελευταίο χρόνο. 30.000 εκτιμάει ο οργανισμός ότι προσέφυγαν σε γειτονικές χώρες, ενώ οι υπόλοιποι 200.000 εκτιμάται ότι έχουν μετακινηθεί εντός της χώρας.

Ακόμα, ο αριθμός των νεκρών, από την αρχή της εξέγερσης στη Συρία τον περασμένο Μάρτιο, ξεπερνάει, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τους 8.000.

Εν τω μεταξύ, στις 7 Μαΐου θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές στη Συρία, βάσει του νέου συντάγματος, ανακοίνωσε ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η απόφαση έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του συριακού κοινοβουλίου. Ωστόσο, η αντιπολίτευση καταγγέλλει ως παράνομο το νέο Σύνταγμα.

Πηγή: skai.gr