«Όχι» Άσαντ στον διάλογο με την αντιπολίτευση

«Όχι» στην έναρξη διαλόγου με την αντιπολίτευση με στόχο τον τερματισμό της εμφύλιας σύρραξης στη Συρία, είπε ο Μπασάρ αλ Άσαντ, στον ειδικό απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου, Κόφι Ανάν.

Ο Άσαντ, σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο SANA, δήλωσε ότι «η Συρία είναι έτοιμη να δεχθεί κάθε ειλικρινή προσπάθεια για να βρεθεί μια λύση απέναντι σε όσα διαδραματίζονται» αλλά «πολιτικός διάλογος δεν μπορεί να υπάρξει όσο ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες σκορπούν το χάος».

Ο ειδικός απεσταλμένος εξέφρασε στον Άσαντ τη «βαθιά του ανησυχία» για την αιματηρή καταστολή της εξέγερσης.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΟΗΕ, ο Ανάν έκανε «πολλές προτάσεις» στον Σύρο πρόεδρο για τον τερματισμό των βιαιοτήτων, που μέχρι στιγμής έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 8.500 ανθρώπων.

Στο μεταξύ, το συριακό καθεστώς αποφάσισε τη σταδιακή απόσυρση διπλωματών του από την ΕΕ.

Το Σάββατο τουλάχιστον 62 άνθρωποι, οι περισσότεροι στρατιώτες και αντάρτες, σκοτώθηκαν, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι περισσότεροι σκοτώθηκαν σε μάχες στην επαρχία Ιντλέμπ, την οποία βομβαρδίζουν οι δυνάμεις του συριακού στρατού, ενώ σύμφωνα με την ίδια πηγή, στην πόλη είχαν εισέλθει καθεστωτικές δυνάμεις.
Πηγή: skai.gr