Ν. Αφρική: Στο νοσοκομείο ο Νέλσον Μαντέλα

Πανεθνική αγωνία για τον Νέλσον Μαντέλα στη Νότια Αφρική. Όπως ανακοίνωσε η προεδρία της χώρας, ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα, διακομίστηκε στο νοσοκομείο, με πόνους στην κοιλιακή χώρα.

«Ο πρόεδρος Τζέικομπ Ζούμα ανακοινώνει ότι ο πρώην πρόεδρος Νέλσον Μαντέλα εισήχθη στο νοσοκομείο σήμερα, 25 Φεβρουαρίου 2012. Τού ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση», αναφέρει η ανακοίνωση της προεδρίας διευκρινίζοντας, ότι ο Μαντέλα πρέπει να υποβληθεί σε ειδική θεραπεία.

Ο Μαντέλα επέστρεψε τον περασμένο μήνα στην κατοικία του στην πρωτεύουσα Γιοχάνεσμπουργκ μετά από πολύχρονη παραμονή στο σπίτι του στην επαρχία. Tα τελευταία χρόνια, η κατάσταση της υγείας του ήταν όλο και πιο εύθραυστη, ενώ η τελευταία δημόσια εμφάνιση που έκανε ήταν στον τελικό αγώνα του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής τον Ιούλιο του 2010.

Ο 93χρονος Μαντέλα είχε εισαχθεί τον Ιανουάριο του 2011 σε νοσοκομείο μετά από οξεία μόλυνση του αναπνευστικού, και κυκλοφόρησαν φήμες για το θάνατό του οι οποίες διαψεύστηκαν.

Ο μαχητής κατά του καθεστώτος του Απαρτχάιντ απελευθερώθηκε από τη φυλακή το 1990, μετά από φυλάκιση 27 ετών. Τού απενεμήθη το Νόμπελ Ειρήνης το 1993, ένα χρόνο προτού εκλεγεί ο πρώτος έγχρωμος πρόεδρος στην ιστορία της Νότιας Αφρικής.
Πηγή: skai.gr