M. Colvin & R. Ochlik – τα ονόματα των δημοσιογράφων που σκοτώθηκαν στη Χομς

Επιβεβαιώνεται ο θάνατος των δύο ξένων δημοσιογράφων που βρισκόντουσαν στη Συρία και πιο συγκεκριμένα στην πόλη Χομς, κατά τη διάρκεια σημερινών βομβαρδισμών.

Πρόκειται για την αμερικανίδα Marie Colvin, δημοσιογράφο της Sunday Times, και τον βραβευμένο γάλλο φωτο-ρεπόρτερ, Remi Ochlik.

Και οι δυο τους βρισκόντουσαν σήμερα σε πρόχειρες εγκαταστάσεις που είχαν στήσει ξένοι δημοσιογράφοι στην πόλη Χομς, στην περιοχή Μπάμπα Άμρο, οι οποίες και βομβαρδίστηκαν.

Άλλοι δύο δημοσιογράφοι φαίνεται να τραυματίστηκαν στη διάρκεια της σημερινής επίθεσης. Πρόκειται για έναν βρετανό φωτογράφο που συνεργαζόταν με την κ. Colin, και μία γαλλίδα δημοσιογράφο της εφημερίδας Le Figaro, η οποία μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση.

Στην είδηση του θανάτου των δημοσιογράφων αντέδρασε ο γάλλος ΥΠΕΞ, Αλέν Ζιπέ, δηλώνοντας πως η κρίση στη Συρία έχει πάρει δραματικές διαστάσεις, ενώ διαβεβαίωσε ότι τα ακριβή αίτια της επίθεσης θα διερευνηθούν.

Στο μεταξύ, ακτιβιστές μιλούν για τουλάχιστον άλλους 25 νεκρούς μόνο από σημερινά επεισόδια στη Συρία.

Εχθές το BBC ανακοίνωνε και τον θάνατο του Ραμί αλ-Σαϊέντ, γνωστός από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, καθώς μετέδιδε σε καθημερινή βάση ζωντανά τα επεισόδια από τη Χομς.
Πηγή: skai.gr