Παρουσιαστής του BBC ζήτησε να εκτελούνται οι απεργοί δημόσιοι υπάλληλοι

Σάλο έχουν προκαλέσει στη Βρετανία οι δηλώσεις του παρουσιαστή του BBC Τζέρεμι Κλάρκσον, γνωστός σε όλο τον κόσμο μέσω της εκπομπής αυτοκινήτου Top Gear, ο οποίος πρότεινε «να εκτελούνται μπροστά στις οικογένειές τους» οι δημόσιοι υπάλληλοι που απέργησαν την Τετάρτη, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στις συντάξεις τους.

Ο Ντέιβ Πρέντις, γενικός γραμματέας του συνδικάτου Unison ζήτησε από το BBC να «απολύσει» τον παρουσιαστή, χαρακτηρίζοντας «σκανδαλώδεις» τις δηλώσεις του. Πρόσθεσε ότι έχει ζητήσει από τους νομικούς εκπροσώπους του συνδικάτου να εξετάσουν αν είναι δυνατόν να καταθέσουν μήνυση σε βάρος του παρουσιαστή.

Ο Κλάρκσον ήταν προσκεκλημένος στην εκπομπή The One Show το βράδυ της Τετάρτης όταν του τέθηκε μια ερώτηση σχετικά με την απεργία περίπου ενός εκατομμυρίων δημοσίων υπαλλήλων. «Εγώ, θα τους τουφέκιζα όλους. Θα τους έβγαζα έξω και θα τους εκτελούσα μπροστά στις οικογένειές τους», είπε ο παρουσιαστής, που έχει γίνει γνωστός σε όλο τον κόσμο μέσω της εκπομπής αυτοκινήτου Top Gear. «Θέλω να πω μ' αυτό ότι απεργούν ενώ παίρνουν χρυσές συντάξεις ενώ εμείς πρέπει να δουλεύουμε», πρόσθεσε.

Το BBC ζήτησε συγγνώμη διαβεβαιώνοντας ότι οι δηλώσεις του Κλάρκσον ήταν μια «άκαιρη» προσπάθεια για χιούμορ.

Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, που είναι προσωπικός φίλος του παρουσιαστή, χαρακτήρισε «ανόητες» τις δηλώσεις του προσπαθώντας να τον δικαιολογήσει. «Ήταν προφανώς ανόητο και είμαι σίγουρος ότι δεν ήθελε να πει κάτι τέτοιο».

Ο Κλάρκσον, που είναι πολύ δημοφιλής στη Βρετανία και στις χώρες όπου προβάλλεται η εκπομπή του, είχε κάνει και στο παρελθόν μια μεγαλοπρεπή γκάφα, όταν χαρακτήρισε «ηλίθιο μονόφθαλμο Σκοτσέζο» τον πρώην πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν.

Πηγή: kathimerini

Πηγή: skai.gr