Βρετανική ανθρωπιστική βοήθεια 3,4 εκατ. ευρώ στη Λιβύη

Ανθρωπιστική βοήθεια, ύψους 3,4 εκατομμυρίων ευρώ αποδέσμευσε το Λονδίνο για τη Λιβύη. Όπως ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Βοήθειας για την Ανάπτυξη, τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για να χορηγηθεί ιατρική βοήθεια σε 5.000 τραυματίες και είδη διατροφής σε σχεδόν 700.000 ανθρώπους.

Τα χρήματα αυτά «θα βοηθήσουν στη χορήγηση των βασικών αγαθών, ιδιαίτερα την εξασφάλιση της διατροφής τουλάχιστον 700.000 ανθρώπων, αλλά και την παροχή ιατρικής φροντίδας σε 5.000 τραυματίες», διευκρίνισε ο υπουργός Βοήθειας για την Ανάπτυξη Άντριου Μίτσελ.

Τα χρήματα αυτά εστάλησαν στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, διευκρίνισε παράλληλα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Κρις Κίγκελ. Ο Ερυθρός Σταυρός «αποφασίζει μέρα τη ημέρα πώς θα χρησιμοποιηθούν (τα χρήματα αυτά), αλλά το μεγαλύτερο βάρος θα δοθεί προς το παρόν στην Τρίπολη», σημείωσε, αναφερόμενος στη λιβυκή πρωτεύουσα.

«Είδαμε τραγικές σκηνές στα νοσοκομεία της Τρίπολης και βοηθάμε τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού να αντιμετωπίσει» τα προβλήματα αυτά, προσέθεσε επίσης ο Μίτσελ σε δηλώσεις που έκανε στο BBC.

Την Παρασκευή, 17 ασθενείς απομακρύνθηκαν από νοσοκομείο της Τρίπολης όπου τουλάχιστον 80 άνθρωποι πέθαναν όπως φαίνεται λόγω της έλλειψης ιατρικής φροντίδας.
Πηγή: skai.gr