Υεμένη: Νέα επίθεση εναντίον ανταρτών

Πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν χωριό στα νότια της χώρας σκοτώνοντας 13 ισλαμιστές αντάρτες.

Ο στρατός έχει εξαπολύσει εδώ και μερικές εβδομάδες επίθεση εναντίον ανταρτών τους οποίους υποπτεύεται ότι έχουν σχέσεις με την αλ Κάιντα και οι οποίοι από την πλευρά τους έχουν καταλάβει αρκετές περιοχές της επαρχίας Αμπιάν, ανάμεσά τους και την πρωτεύουσα της επαρχίας Ζιντζιμπάρ.

Κάτοικοι και ένας τοπικός αξιωματούχος δήλωσαν ότι πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν δύο φορές το χωριό αλ Χαμίλα, περίπου 10 χιλιόμετρα από τη Ζιντζιμπάρ.

Την ώρα που οι κινητοποιήσεις με αίτημα την αποχώρηση από την εξουσία του προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ μπαίνουν στον έκτο μήνα, στην Αμπιάν αυξάνεται η αιματοχυσία με τον στρατό να μάχεται για να θέσει ξανά υπό τον έλεγχό του την επαρχία. Περίπου 90.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις.

Οι βίαιες συγκρούσεις αυξάνονται και σε άλλες πόλεις της Υεμένης όπου χιλιάδες διαδηλωτές έχουν κατασκηνώσει σε πλατείες επί μήνες ζητώντας την πτώση του καθεστώτος του Σάλεχ.

Τη Δευτέρα οι κάτοικοι της Τάιζ, περίπου 200 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Σανάα, δήλωσαν ότι ο στρατός βομβάρδισε μία περιοχή έξω από την πόλη, χωρίς όμως να υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες για θύματα.

Πηγή: skai.gr