Κόλπος Μεξικού: Η ΒΡ επιθυμεί να σταματήσει την καταβολή αποζημιώσεων

Την επανεκτίμηση του τρόπου υπολογισμού των αποζημιώσεων που καταβάλλει επιθυμεί η βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία ΒΡ, η οποία ευθύνεται για τη μεγαλύτερη πετρελαιοκηλίδα στην αμερικανική ιστορία.

Η ΒΡ δε θέλει πλέον να συνεχίσει να αποζημιώνει ορισμένα θύματα για πιθανές απώλειες στο μέλλον, υποστηρίζοντας ότι η οικονομία στην περιοχή του Κόλπου του Μεξικού ανακάμπτει.

Μέχρι σήμερα το ταμείο αυτό έχει καταβάλει πάνω από 4,5 δισ. δολάρια σε περισσότερα από 195.000 θύματα.

«Τα σημερινά οικονομικά στοιχεία δε δείχνουν ότι οι άνθρωποι και οι εταιρείες που ζητούν αποζημίωση αντιμετωπίζουν κίνδυνο για απώλειες στο μέλλον εξαιτίας της πετρελαιοκηλίδας», αναφέρει η ΒΡ σε έγγραφό της προς το ταμείο το οποίο διαχειρίζεται τις αποζημιώσεις στα θύματα της ρύπανσης, η οποία προκλήθηκε στον Κόλπο του Μεξικού τον Απρίλιο του 2010 μετά την έκρηξη και στη συνέχεια τη βύθιση της πλατφόρμας Deepwater Horizon.

Η πετρελαϊκή εταιρεία τονίζει στο κείμενο των 29 σελίδων ότι "θα συνεχίσει να τιμά όλα τα νόμιμα αιτήματα", αλλά προσθέτει ότι "ο τουρισμός στην περιοχή του Κόλπου του Μεξικού ανθεί και η αλιεία επιτρέπεται ξανά" και είναι απαραίτητη μια "επανεκτίμηση" του τρόπου υπολογισμού των αποζημιώσεων λόγω "της σημερινής κατάστασης της οικονομίας" της πληγείσας περιοχής.
Πηγή: skai.gr