Εννέα οι νεκροί άμαχοι στη Λιβύη

Εννέα άνθρωποι, οι πέντε μέλη μίας οικογένειας, σκοτώθηκαν την ώρα που άλλοι 18 τραυματίστηκαν από μία αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ, που έπληξε τη συνοικία της Τρίπολης Αλ Αράντα τα ξημερώματα της Κυριακής, ανέφερε με νεότερο ανακοινωθέν της η λιβυκή κυβέρνηση.

Αρχικά είχαν αναφερθεί επτά νεκροί.

Από τον βομβαρδισμό καταστράφηκε ένα διώροφο κτήριο, στο εσωτερικό του οποίου ζούσαν πέντε οικογένειες. Μπροστά στους ανταποκριτές ξένων ΜΜΕ, η λιβυκή τηλεόραση έδειξε πλάνα, που έδειχναν συνεργεία να αποσύρουν από τα συντρίμμια του κτηρίου δύο πτώματα.

Έδειξε, επίσης, πλάνα από αίθουσα νοσοκομείου στην Τρίπολη, όπου έχουν μεταφερθεί τα πτώματα δύο μωρών, κάτω των δύο ετών, και μίας γυναίκας, όλοι μέλη της ίδιας οικογένειας.

Στο μεταξύ, το ΝΑΤΟ παραδέχθηκε ότι έπληξε κατά λάθος φάλαγγα των εξεγερμένων στη Λιβύη στις 16 Ιουνίου. Σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι λυπάται για τις απώλειες και τους τραυματισμούς.

Διεθνείς οργανισμοί αναζητούν εξεύρεση "πολιτικής διαδικασίας" που θα οδηγήσει στον τερματισμό των συγκρούσεων στη Λιβύη. Μετά από τη συνάντηση ανώτερων αξιωματούχων του ΟΗΕ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Αραβικού Συνδέσμου, του Οργανισμού της Ισλαμικής Διάσκεψης και της Αφρικανικής Ένωσης στο Κάιρο, που έγινε το Σάββατο, επισημάνθηκε ότι "πρέπει να επιταχυνθεί η έναρξη μιας πολιτικής διαδικασίας που να ανταποκρίνεται στις θεμιτές προσδοκίες του λαού της Λιβύης".

Πηγή: skai.gr