Κρατούμενοι για διαφθορά Μουμπάρακ & υιοί

Υπό κράτηση βρίσκονται ο τέως πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ και οι δύο γιοι του καθώς εκκρεμούν εις βάρος τους οι κατηγορίες της κατάχρησης εξουσίας και της διαφθοράς δήλωσε την Τετάρτη ο γενικός εισαγγελέας της χώρας.

Ο δημόσιος κατήγορος κλήτευσε τον Χόσνι Μουμπάρακ, την Κυριακή για το θέμα των θανάτων διαδηλωτών αλλά και της υπεξαίρεσης δημοσίου χρήματος. Ο Αλάα και ο Γκαμάλ Μουμπάρακ κλήθηκαν από τους εισαγγελείς που ερευνούν τις κατηγορίες για κατάχρηση δημόσιου χρήματος. Ο πατέρας τους είχε δηλώσει πως λεπτομέρειες των τραπεζικών τους λογαριασμών θα διαλύσουν κάθε υποψία για παράνομα κέρδη.

Ο Μουμπάρακ φαίνεται να βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση που του επιτρέπει να απαντήσει στις ερωτήσεις των ανακριτών στο νοσοκομείο που βρίσκεται μετά από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη.

«Θέλουμε τα λεφτά μας, θέλουμε να δικαστούν οι κλέφτες», φώναζαν διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσηλευτικό ίδρυμα, στο πανάκριβο θέρετρο, όπου ο Μουμπάρακ περνούσε τον περισσότερο χρόνο του το τελευταίο διάστημα, πριν αναγκαστεί να εγκαταλείψει μετά από 30 χρόνια την εξουσία.

Πηγή: skai.gr