Κλείσιμο

Παραδοχή στο σκάνδαλο υποκλοπών στη Μεγάλη Βρετανία

H News International του μεγιστάνα Ρούπερτ Μέρντοχ ζήτησε συγνώμη την Παρασκευή για το σκάνδαλο υποκλοπών όπου εμπλέκονται πολιτικοί, προσωπικότητες και μέλη της βασιλικής οικογένειας της Μεγάλης Βρετανίας. Ο εκπρόσωπος τύπου του πρωθυπουργού Ντέϊβιντ Κάμερον, Άντι Κόουλσον, παραιτήθηκε το Ιανουάριο για την ανάμειξη του στο σκάνδαλο αφού ήταν αρχισυντάκτης της εφημερίδας News of the World όταν έγιναν οι υποκλοπές.

Η εφημερίδα παραδέχτηκε την εμπλοκή της στην παράνομη πρόσβαση φωνητικών τηλεφωνικών μηνυμάτων και δήλωσε ότι θα συσταθεί ταμείο για την αποζημίωση τους.

Σε δίκη του 2007, ο βασιλικός ανταποκριτής της News of the World, Κλάϊβ Γκούντμαν, φυλακίστηκε μετά την παραδοχή του ότι "χάκεψε" το voice mail της μοντέλου Ελ Μακφέρσον και μελών της βασιλικής οικογένειας.

Η ηθοποιός Σιένα Μίλερ κέρδισε αυτή την εβδομάδα μια δικαστική υπόθεση για να αποκτήσει πρόσβαση στα αρχεία της τηλεφωνικής εταιρίας ούτως ώστε να διαπιστώσει αν υπήρξε παράνομη πρόσβαση στα τηλεφωνήματα και μηνύματά της.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν έστειλε επιστολή στις αστυνομικές αρχές ρωτώντας αν η θυρίδα φωνητικών μηνυμάτων του είχε παραβιαστεί από τρίτους.

Η News International δήλωσε πως μετά από εσωτερική έρευνα και τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα δικαστικών υποθέσεων, η εταιρία προτίθεται να πλησιάσει όσους έπεσαν θύμα υποκλοπών με δήλωση παραδοχής και μετάνοιας. Έπισης δήλωσε πως θα ανοιχτεί ταμείο αποζημίωσης όσων τη δικαιούνται.
Πηγή: skai.gr