Μετασεισμός 4,9 Ρίχτερ στην Ιαπωνία

Νέα μετασεισμική δόνηση της κατηγορίας των 4,9 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, έγινε αισθητή, στην βόρειο-ανατολική Ιαπωνία, τα χαράματα της Πέμπτης, όπως μετέδωσε το εθνικό δίκτυο ειδήσεων ΝΗΚ.

Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς, ούτε προειδοποίηση για πιθανό τσουνάμι.

Ένας αριθμός μετασεισμών έχει ακολουθήσει, την καταστροφική σεισμική δόνηση στις 11 Μαρτίου και κυρίως το τσουνάμι που προκάλεσε, με τα γνωστά ολέθρια αποτελέσματα.

Εν τω μεταξύ τα επίπεδα ραδιενέργειας που ανιχνεύτηκαν στο νερό της βρύσης στο Τόκιο έπεσαν κάτω από το επιτρεπτό για τα βρέφη όριο, μετέδωσε το πρακτορείο Jiji, επικαλούμενο τις δημοτικές αρχές της ιαπωνικής πρωτεύουσας, 250 χιλιόμετρα νοτιο-δυτικά του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα.

Συγκεκριμένα το επίπεδο ραδιενέργειας, σήμερα το πρωί στις 06:00 (τοπική ώρα) μετρήθηκε στα 79 μπεκερέλ ανά κιλό, ενώ το επιτρεπτό για τα βρέφη όριο έχει οριστεί από τις ιαπωνικές αρχές στα 100 μπεκερέλ ανά κιλό.

Την Τρίτη, σε δείγματα νερού της βρύσης από την περιφέρεια του Τόκιο, με 13 εκατομμύρια κατοίκους, η συγκέντρωση ιωδίου 131 ήταν 210 μπεκερέλ ανά κιλό.
Πηγή: skai.gr