Ρωσία: Διάλογος και όχι βία στη Λιβύη

Μερική απομάκρυνση του προσωπικού της ρωσικής πρεσβείας στην Τρίπολη αποφάσισε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Μέρος του προσωπικού της πρεσβείας της Ρωσίας στην Τρίπολη και άλλοι Ρώσοι πολίτες θα απομακρυνθούν τις επόμενες ημέρες οδικώς μέσω Τυνησίας", αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ, με την οποία παρέχεται η διαβεβαίωση ότι κανείς Ρώσος πολίτης, από όσους παραμένουν στη Λιβύη, δεν έχει τραυματιστεί από την στρατιωτική επιχείρηση.

Ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Αλεξάντρ Λουκασέβιτς είχε νωρίτερα δηλώσει ότι «η Μόσχα υποδέχθηκε με λύπη την ένοπλη αυτή ενέργεια, που αποφασίστηκε με επίκληση του βεβιασμένα υιοθετημένου ψηφίσματος 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Η ρωσική διπλωματία κάλεσε όλες τις εμπλεκόμενες στην αντιπαράθεση λιβυκές πλευρές να σταματήσουν τη βία και την αιματοχυσία και να προχωρήσουν σε διάλογο, αξιοποιώντας και την επικείμενη επίσκεψη στη Λιβύη εκπροσώπων της Αφρικανικής Ένωσης.

Η υπόθεση της Λιβύης θα βρεθεί και στο επίκεντρο των συνομιλιών του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος επισκέπτεται διαδοχικά την Αίγυπτο και την Αλγερία. Εκτός της ηγεσίας των δύο χωρών, ο κ. Λαβρόφ θα συναντηθεί και με τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα.
Πηγή: skai.gr