Λιβύη: Συγκλονιστική μαρτυρία του Μητροπολίτη Τριπόλεως

Του Νίκου Παπαχρήστου

Έκκληση στις Ελληνικές Αρχές να μεριμνήσουν για τους ομογενείς και τους Έλληνες πολίτες που ζουν στην Λιβύη απευθύνει ο επιχώριος Μητροπολίτης Τριπόλεως Θεοφύλακτος.

«Η βραδιά ήταν δύσκολη. Έχουμε από το Σάββατο έγκλειστοι στα σπίτια μας. Επικρατεί σύγχυσις και αβεβαιότης. Παντού ακούγονται πυροβολισμοί και κραυγαί» δήλωσε στο skai.gr o Μητροπολίτης Θεοφύλακτος.

Από την Κυριακή, με επιστολή του προς τον Έλληνα Πρέσβη Αλέξιο-Παύλο Στεφάνου, ο Μητροπολίτης Τριπόλεως ζήτησε «όπως εν τη υπηρεσιακή σας δικαιοδοσία, φροντίσητε διά τε την ασφάλειαν των τε ομογενών μας και διασφάλισιν από τυχόν εχθροπαξίας και βανδαλισμούς των Ιερών μας Ναών, των σχολείων μας και των πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων των Κοινοτήτων μας, τόσον εν Τριπόλει, όσον και εν Βεγγάζη».

Σε επικοινωνία μας με τον Μητροπολίτη Θεοφύλακτο μας είπε ότι παντού «καίγονται κυβερνητικά κτήρια, σχεδόν τα πλείστα των αστυνομικών τμημάτων, ειδικά στην Τρίπολιν επυρπολίθησαν».

«Κόσμος πολύς βρίσκεται εις τους δρόμους και κυρίως νεολαία. Δεν κυκλοφορούμε ιδίως νύκτα. Ο κόσμος είναι ιδιαιτέρως φιλικός και προσιτός με όλους τους ξένους. Αναμένομεν».
Πηγή: skai.gr