Βρετανία: Συνέχεια στο σκάνδαλο υποκλοπών

Η Σκότλαντ Γιαρντ δε θα αφήσει «πέτρα που να μη σηκώσει» στη νέα έρευνα που διατάχθηκε για την υπόθεση υποκλοπής τηλεφωνικών συνδιαλέξεων πολιτικών και διασημοτήτων στη Βρετανία, σύμφωνα με τον προσωρινό διοικητή της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

Ο Τιμ Γκόντγουϊν κατέθεσε ενώπιον επιτροπής της βρετανικής Αστυνομίας επιχειρώντας να αποκρούσει τις κατηγορίες για ανεπαρκή έρευνα όταν το σκάνδαλο είχε ξεσπάσει για πρώτη φορά το 2007.

Οι νεότερες πληροφορίες από τον οργανισμό του μεγιστάνα Ρούπερτ Μέρντοχ, ιδιοκτήτη εφημερίδων που κατηγορούνται για τις υποκλοπές, οδήγησαν στην απόφαση για τη νέα αστυνομική έρευνα, αλλά και στην απόλυση ενός ακόμα δημοσιογράφου της εφημερίδας News of the World. Παράλληλα πληθαίνουν οι αγωγές κατά της εφημερίδας και της αστυνομίας από διασημότητες που πιστεύουν ότι έχουν πέσει θύματα παρακολούθησης.

Την περασμένη εβδομάδα την παραίτησή του υπέβαλε ο διευθυντής επικοινωνίας της Ντάουνινγκ Στριτ, Άντι Κόουλσον, αρχισυντάκτης στη News of the World τον καιρό που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο.
Πηγή: Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο