Αγρία δολοφονία ιταλού πολιτικού από τη μαφία

Η αστυνομία ανακάλυψε απόψε ένα ακέφαλο πτώμα, κοντά στη αρχαία πόλη της Πομπηίας, που ανήκει σε τοπικό πολιτικό ο οποίος ήταν υποψήφιος για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές στην Ιταλία.
Τα αίτια της δολοφονίας του Κάρλο Τσιρίλο 43 χρόνων, δεν είναι σαφή ωστόσο οι αστυνομικοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι πιθανότατα για τη δολοφονία να ευθύνεται η εγκληματική οργάνωση της Καμόρα που δρα στη Νάπολη. Η αστυνομία ζήτησε να μην διεξαχθούν οι δημοτικές εκλογές που έχουν προγραμματισθεί για τον επόμενο μήνα.
«Η φρικτή δολοφονία αυτού του υποψηφίου αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου του δικτύου της Καμόρα η οποία προσπαθεί να επηρεάσει την εκλογική διαδικασία», δήλωσε ο Μικέλε Φλορίνο, γερουσιαστής της Εθνικής Συμμαχίας, κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού.
Η αστυνομία που διεξάγει έρευνες για να εντοπίσει το κεφάλι του Τσιρίλο, ανακοίνωσε ότι δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο.
Ο Τσιρίλο μετείχε στο συνδυασμό πολιτών που ενίσχυαν τον κέντροαριστερό δήμαρχο της Πομπηίας, η οποία βρίσκεται δίπλα στην αρχαία πόλη που καταστράφηκε από την έκρηξη του Βεζούβιου το 79 μ.Χ. Η τελευταία φορά που ο 43χρονος άνδρας εθεάθη ζωντανός ήταν τη Δευτέρα το πρωί που έφυγε από το σπίτι του για τη δουλειά.
Πηγή: skai.gr