Απορρίπτει τη μεσολάβηση του Τραμπ για τους Κούρδους ο Τσαβούσογλου

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου απέρριψε κατηγορηματικά την πρόταση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να μεσολαβήσει ανάμεσα στην Άγκυρα και τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) για να σταματήσει η τουρκική επίθεση στην Συρία, σύμφωνα με απόσπασμα συνέντευξής του στην Deutsche Welle.

«Δεν μεσολαβούμε, δεν διαπραγματευόμαστε με τρομοκράτες. Το μόνο που πρέπει να γίνει είναι αυτοί οι τρομοκράτες να καταθέσουν τα όπλα. Επιχειρήσαμε την πολιτική λύση στο παρελθόν στην Τουρκία και είδαμε τα αποτελέσματα», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Οι κουρδικές δυνάμεις στην Συρία κάλεσαν στο μεταξύ σήμερα Σάββατο την Ουάσιγκτον «να αναλάβει τις ηθικές της ευθύνες» και «να τηρήσει τις υποσχέσεις της», την ώρα που οι ΗΠΑ κατηγορούνται ότι εγκατέλειψαν τους κούρδους συμμάχους τους αποσύροντας τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις και επιτρέποντας την έναρξη της τουρκικής επίθεσης.

Με ανακοινωθέν του ο Αραβικός Σύνδεσμος καταδίκασε την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη ΒΑ Συρία, απειλώντας την Άγκυρα με κυρώσεις. 

ΑΜΠΕ - skai.gr