Lexus οριγκάμι: Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο από χαρτόνι (vid)

Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο από χαρτόνι, δημιούργησαν με σύμπραξή τους οι βρετανικές εταιρείες LaserCut Works και Scales and Models, για λογαριασμό της αυτοκινητοβιομηχανίας Lexus, θυγατρικής της Toyota.

Οι πέντε σχεδιαστές και μοντελίστες που ανέλαβαν το εγχείρημα, κατάφεραν, όπως λένε, να φτιάξουν ένα «σχεδόν πλήρως» λειτουργικό αυτοκίνητο οριγκάμι, ακριβές αντίγραφο του σεντάν IS sport της Lexus.

Χρησιμοποιώντας λέιζερ για την κοπή των χαρτονιών και ξυλόκολλα για την ένωσή τους, οι σχεδιαστές στερέωσαν σε ένα λεπτό πλαίσιο αλουμινίου περίπου 1.700 φύλλα χαρτονιού, από το οποίο είναι φτιαγμένα όλα τα υπόλοιπα μέρη: το καπό, τα καθίσματα, το τιμόνι και ο «ουρανός».



Οι χάρτινες πόρτες ανοίγουν κανονικά, τα εργονομικά καθίσματα υποστηρίζουν το βάρος των επιβατών και, όπως φαίνεται και στο βίντεο, οι χάρτινοι τροχοί του οχήματος κυλούν χωρίς προβλήματα υπακούοντας στα κελεύσματα του ηλεκτρικού κινητήρα.



«Στην αρχή είχαμε αρκετά προβλήματα και δεν ήταν λίγες οι φορές που ξαναρχίσαμε το κόψιμο των χαρτονιών από την αρχή», παραδέχεται ο Ρούμπεν Μάρκος της Scales and Models. «Όμως η όλη διαδικασία ήταν απρόσμενα διδακτική για εμάς και αποκτήσαμε χρήσιμη εμπειρία για τα μελλοντικά μας σχέδια».

Η Lexus, θα παρουσιάσει και επισήμως το πρωτότυπο οριγκάμι σεντάν στις 8 Οκτωβρίου στην εκδήλωση Grand Design Live στο Μπέρμινχαμ.

Πηγή: Πάνος Σάκκας