«Πάρκινγκ του σεξ» ύψους 2 εκατ. ευρώ στην Ελβετία

Ένα... «πάρκινγκ του σεξ» που κόστισε 2 εκατ. ευρώ, εγκαινίασε σήμερα Δευτέρα, ο δήμος της Ζυρίχης, προκειμένου να δώσει λύση στο φαινόμενο της πορνείας που κατακλύζει τα πεζοδρόμια της πόλης και να προσφέρει προσωρινή στέγη, διακριτικότητα αλλά και ασφάλεια σε πελάτες και ιερόδουλες.

Στο «πάρκινγκ» υπάρχουν πολύ αυστηροί κανόνες: «Μόνο ένας άνθρωπος ανά αυτοκίνητο, δεν επιτρέπονται ποδήλατα ή μοτοσικλέτες, δεν επιτρέπονται κάμερες, και φυσικά δεν επιτρέπονται τα σκουπίδια» αναφέρει σχετική προειδοποίηση.

Οι γυναίκες που εργάζονται στα «πάρκινγκ του σεξ» μπορούν να πατήσουν το κουμπί κινδύνου και να ζητήσουν άμεσα την επέμβαση της ασφάλειας.

Social workers explain to Zurich residents how things work at the compound

Λίγα μέτρα από τα «κουτιά του έρωτα» υπάρχει ειδικός χώρος όπου οι ιερόδουλες μπορούν να ξεκουράζονται, να κάνουν ντους ή και να μιλούν με κοινωνικούς λειτουργούς.

Τα πάρκινγκ θα είναι ανοιχτά από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 τα ξημερώματα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα παραμένουν κλειστά, ενώ θα επιβλέπονται και από βιντεοκάμερες.

Πρόσφατη έρευνα
που διεξήχθη στη Ζυρίχη κατέδειξε ότι οι περισσότερες από τις ιερόδουλες που εργάζονται στους δρόμους είναι Ρομά από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, και πολλές από αυτές έχουν παιδιά.

«Φυσικά, οι άνθρωποι γελούν με αυτό (...) κάποιοι λένε ότι η πόλη έχει γίνει προαγωγός, ότι δημιουργούμε μια Disneyland για πόρνες. Αλλά θέλουμε να μειωθεί η βία και να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης για τις γυναίκες αυτές... Για εμάς το θέμα αυτό δεν είναι αστείο» ανέφερε εκπρόσωπος των δημοτικών αρχών απαντώντας σε σχετικές κατηγορίες.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ