Κλείσιμο

Ρόντμαν: Μου αξίζει βραβείο Νόμπελ για το ταξίδι μου στη Βόρεια Κορέα

Πεπεισμένος ότι αξίζει βραβείο Νόμπελ Ειρήνης για το πρόσφατο ταξίδι του στη Βόρεια Κορέα είναι ο πρώην αστέρας του NBA, και πλέον «φίλος για μια ζωή» του Κιμ Γιόνγκ-ουν, Ντένις Ρόντμαν.

«Αποστολή μου είναι να σπάω τον πάγο μεταξύ χωρών που εχθρεύονται η μία την άλλη. Γιατί αφέθηκε σε εμένα να χαλαρώνω τα πράγματα, δεν το ξέρω [...] Αλλά θα πω αυτό: Εάν δεν καταλάβω μία από τις πρώτες τρεις θέσεις για το επόμενο βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, κάτι είναι σοβαρά λάθος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρόντμαν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Sports Illustrated.

Συνεχίζοντας, ο πρώην πρωταθλητής του NBA κάλεσε μάλιστα τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, να... τηλεφωνήσει στον ηγέτη της Βορείου Κορέας.

«Ο Κιμ δεν θέλει να πολεμήσει την Αμερική. Το μόνο που θέλει είναι να μιλήσει για μπάσκετ με τον Ομπάμα [...] Ρωτάω λοιπόν, κύριε πρόεδρε, πού είναι το κακό σε ένα από τηλεφώνημα. Έλα Ομπάμα, κάνε το άνοιγμα προς τον Κιμ και γίνε φίλος του», σχολίασε.

Όπως μάλιστα συμπλήρωσε ο Ρόντμαν, διασκέδασε τόσο πολύ κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Βόρεια Κορέα, ώστε είναι αποφασισμένος να επιστρέψει, προκειμένου να «χαλαρώσει» να «παίξει λίγο μπάσκετ» και να ζητήσει από τον «Ανώτατο Ηγέτη» να του κάνει μία «γερή χάρη», απελευθερώνοντας τον αμερικανό κρατούμενο Κένεθ Μπέι. Ο Μπέι καταδικάστηκε πρόσφατα σε 15 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ