Euro 2012: Οι Ολλανδοί μπέρδεψαν την Πολωνία με τη... Λευκορωσία

Κολοσσιαία γκάφα των Ολλανδών παραμονές της διεξαγωγής της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου 2012... Σε διαφημιστικό χάρτη που κυκλοφόρησε ευρέως στη χώρα απεικονίζονται οι συνδιοργανώτριες χώρες του Euro Oυκρανία και Πολωνία, με τη διαφορά ότι οι Ολλανδοί βάπτισαν Πολωνία τη... Λευκορωσία.

Έτσι, η Λευκορωσία, απεικονίζεται χρωματισμένη στα ερυθρόλευκα χρώματα της πολωνικής σημαίας, ενώ στο έδαφος της Λευκορωσίας είναι σημειωμένες οι πολωνικές πόλεις Βαρσοβία, Βρότσλαβ, Γκντανσκ και Πόζναν, στις οποίες θα διεξαχθούν οι ποδοσφαιρικοί αγώνες του Εuro, με την πρωτεύουσα της Πολωνίας Βαρσοβία να διακρίνεται κοντά στην περιοχή που στην πραγματικότητα βρίσκεται η πρωτεύουσα της Λευκορωσίας Μινσκ(!)

Τη γκάφα επισήμανε στην ιστοσελίδα του σε υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης ένα πολωνικό καφέ και η αφίσα έγινε αμέσως εξαιρετικά δημοφιλής στο διαδίκτυο.

Για να το πούμε με ποδοσφαιρικούς όρους, οι Ολλανδοί διέπραξαν... φάουλ. Πάντως, την Ουκρανία οι Πολωνοί την έδειξαν στη... σωστή της θέση.

Πηγή: Επιμέλεια: Στέλιος Κάνδιας