Η Βρετανία επενδύει 2,32 δισ. δολάρια στη διαδικτυακή ασφάλεια

Η Βρετανία θα ενισχύσει την διαδικτυακή της άμυνα με επενδύσεις ύψους 2,32 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Οικονομικών.

«Πρέπει να ακολουθήσουμε την κλίμακα και τον ρυθμό των απειλών που αντιμετωπίζουμε. Η νέα μας στρατηγική θα μας επιτρέψει να λάβουμε ακόμη πιο αποτελεσματικά μέτρα στον κυβερνοχώρο και να είμαστε σε θέση να αντεπιτεθούμε όταν δεχόμαστε επίθεση», ανέφερε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών, Φίλιπ Χάμοντ.

Τα κονδύλια θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση των συστημάτων ασφαλείας σε μία χώρα όπου «ολοένα και περισσότερες συνδεδεμένες συσκευές, υποστηρίζουν το εθνικό δίκτυο ενέργειας και μεταφορών».

Με την επένδυση αυτή , η Βρετανία πρακτικά διπλασιάζει τα κονδύλια για την ηλεκτρονική προστασία, συγκριτικά με την προηγούμενη πενταετία 2011-2016.

Η κυβέρνηση έχει επίσης δρομολογήσει την ίδρυση ενός νέου ερευνητικού ινστιτούτου κυβερνητικής ασφάλειας, το οποίο θα λειτουργεί «παράλληλα αλλά και σε συνεργασία» με το Εθνικό Κέντρο Διαδικτυακής Ασφάλειας της Βρετανίας, στο οποίο εργάζονται ήδη περισσότεροι από 700 ειδικοί.
Πηγή: skai.gr