Πλάθοντας το αλουμίνιο

Η ΕΛΒΑΛ (Ελληνική Βιομηχανία Αλουμινίου Α.Ε.,www.elval.gr), η μοναδική εταιρία έλασης αλουμινίου στην Ελλάδα, έρχεται να προσθέσει μια καινοτόμα ιδέα στην κατασκευή φύλλων από αλουμίνιο, που χρησιμοποιούνται στα πατώματα των ψυγείων των μεταφορικών μέσων. 

Τα φύλλα αλουμινίου της ΕΛΒΑΛ κατασκευάζονται με φιλικές μεθόδους χημικής επεξεργασίας για το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Ο σχεδιασμός τους έχει ένα ιδιαίτερο μοτίβο, που μετατρέπει την επιφάνεια των φύλλων σε σπυρωτή και της προσδίδει αντιολισθητικές ιδιότητες. Επίσης, βοηθά τα φύλλα να αντέχουν περισσότερο στον χρόνο, περιορίζοντας έτσι τη φθορά τους. Επιπλέον, ο τρόπος κατασκευής τους προσδίδει ηχομονωτικές ιδιότητες,μειώνοντας τον θόρυβο,όταν το πάτωμα έρχεται σε επαφή με τις ρόδες των ειδικών μηχανημάτων που κάνουν μεταφορές (παλετοφόρα).

Μέσω του 3ου Διαγωνισμού «Η Ελλάδα Καινοτομεί!», ο Λάμπρος Βαρούχαςκαι ο Παναγιώτης Ζαρκάδας της ΕΛΒΑΛ, έχουν ως στόχο να αναδείξουν ότι όσο «εχθρικό» και αν είναι το οικονομικό περιβάλλον, μια επιχείρηση μπορεί να γίνει ελκυστική στην παγκόσμια αγορά και να ξεπεράσει τις δυσκολίες, δημιουργώντας ποιοτικά προϊόντα και ανταγωνιστικές υπηρεσίες. Ο Διαγωνισμός «Η Ελλάδα Καινοτομεί!» είναι για την ΕΛΒΑΛ ένας τρόπος να προβληθούν οι καινοτόμες ιδέες των στελεχών της.

Η εταιρεία διαθέτει μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας τα οποία, σε συνδυασμό με τις καινοτόμες ιδέες των στελεχών της, παράγουν υλικά με απόλυτα ακριβείς προδιαγραφές, επιτυγχάνοντας άριστο αποτέλεσμα.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τα φύλλα αλουμινίου, η έλασήτους γίνεται μεταξύ δύο κυλίνδρων. Πρόκειται για τη διαδικασία που αφοράστην πλαστική παραμόρφωση του αλουμινίου, μειώνοντας δραστικά το πάχος μιας πλάκας ή ενός ρόλου αλουμινίου.
Οι καινοτόμες ιδέες της ΕΛΒΑΛ την έχουν βοηθήσει να επεκταθεί σε δεκάδες χώρες, όπου εξάγει μεταξύ άλλων και τα φύλλα αλουμινίου που χρησιμοποιούνται στα ψυγεία των φορτηγών. 

Επίσης, στο εργοστάσιο της εταιρείας παράγονται μια σειρά διαφοροποιημένων προϊόντων, που περιλαμβάνουν από foilstock (έτοιμα ρολά)αλουμινίουκαι ειδικά κράματα για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, μέχρι ταινίες και φύλλα αλουμινίου για κουτιά αναψυκτικών και κονσέρβες τροφίμων.
Αυτό που μένει για την Ελληνική Βιομηχανία Αλουμινίου, είναι η προβολή των καινοτόμων ιδεών της και η δημιουργία κινήτρων στους νέους ερευνητές και επιχειρηματίες. Γι’ αυτό συμμετέχει και στον 3ο Διαγωνισμό, για να κάνει γνωστό ότι μια ελληνική εταιρεία που έχει κατακτήσει την παγκόσμια αγορά, πρέπει -για να αναπτύσσεται συνεχώς- να παράγει καινοτόμες ιδέες, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, τον σεβασμό προς το περιβάλλον και τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης. 



Πηγή: skai.gr