Η Google ετοιμάζει το smartphone των 50 δολαρίων

Η Google παραμένει αφοσιωμένη στην εξέλιξη του Android One, του σχεδιασμού smartphone χαμηλού κόστους για τις αναπτυσσόμενες χώρες και σκοπεύει να λανσάρει νέα συσκευή με τελική τιμή κάτω από πενήντα δολάρια, δήλωσε στους Financial Times ο Ράγιαν Αναντάν, γενικός διευθυντής της εταιρίας σε Ινδία και νοτιοανατολική Ασία.

Μόλις το περασμένο φθινόπωρο, η Google κυκλοφόρησε την πρώτη έκδοση του Android One με τιμή λίγο πάνω από τα εκατό δολάρια, σε μία προσπάθεια να προσελκύσει νέους χρήστες στις χώρες της ανατολικής και νότιας Ασίας. Τώρα ο πολυεθνικός κολοσσός θέλει να δελεάσει περισσότερο όσους σκέφτονται να αγοράσουν το πρώτο τους «έξυπνο τηλέφωνο».

Το περσινό εγχείρημα δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα λόγω ελλείψεων στο δίκτυο διανομής και υποστήριξης που έκαναν δυσκολότερη την πρόσβαση των καταναλωτών σε προϊόντα σύγχρονης τεχνολογίας (στην πλειονότητά τους καταστευασμένα στην Κίνα) εκτιμά η εταιρία. Όμως η νέα τιμολογιακή πολιτική και η στρατηγική διάθεσης των προϊόντων θα «εκτοξεύσει» την ανταπόκριση, εκτιμά η εταιρία.

Η Google δεν είναι ο πρώτος τεχνολογικός «γίγαντας» που στρέφει την προσοχή του στις αναπτυσσόμενες χώρες: σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Amazon η Ινδία είναι η χώρα με την μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση στις διαδικτυακές αγορές.
Πηγή: Πάνος Σάκκας