Καταγγελία για απομάκρυνση αρχείων του οικονομικού τμήματος στο Δήμο Μαραθώνα

Υπάλληλος του δήμου Μαραθώνα φέρεται να κατήγγειλε στο νέο δήμαρχο Ηλία Ψινάκη πως μία ημέρα πριν αναλάβει τη δημαρχία, απομακρύνθηκαν όλοι οι σκληροί δίσκοι των ηλεκτρονικών υπολογιστών του οικονομικού τμήματος.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Ηλίας Ψινάκης πήγε με τον υπάλληλο στο αστυνομικό τμήμα την Παρασκευή το βράδυ προκειμένου να καταθέσει για την υπόθεση.

Σε δήλωση  που ανάρτησε στο διαδίκτυο, ο τέως δήμαρχος Ιορδάνης Λοΐζος κάνει λόγο για συκοφαντία, λέγοντας πως οποιαδήποτε παρέμβαση μπορεί εύκολα να διαπιστωθεί τεχνικά. «Είναι συνεπώς τουλάχιστον περίεργη και ύποπτη η συγκεκριμένη πληροφορία που διοχετεύεται από "κάποιους κύκλους"» σημειώνει. Ο κ. Λοΐζος υπογραμμίζει δε ότι εάν λείπει έστω και ένα ευρώ, από το Δήμο Μαραθώνος την αποκλειστική και μοναδική ευθύνη μέχρι την 31η Αυγούστου 2014 φέρει ο ίδιος προσωπικά και ουδείς άλλος.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, δημοτικός υπάλληλος επικοινώνησε τις προηγούμενες ημέρες με τον νέο δήμαρχο Μαραθώνα και τού ανέφερε πως μία ημέρα πριν αναλάβει τα καθήκοντά του, απομακρύνθηκαν όλοι οι σκληροί δίσκοι των ηλεκτρονικών υπολογιστών από το οικονομικό τμήμα του δήμου Μαραθώνα.

Σύμφωνα με το Βήμα ο κ. Ψινάκης έχει βάλει ορκωτούς λογιστές να ψάξουν τα οικονομικά του δήμου και από τους πρώτους υπολογισμούς βρήκαν ένα έλλειμμα αρκετών εκατομμυρίων.
Πηγή: skai.gr