Αντιμέτωπη με «τσουνάμι αγωγών» θα βρεθεί η Google

Με καταιγισμό δικαστικών προσφυγών απειλεί την Google η επικεφαλής της βρετανικής ιστοσελίδας αναζητήσεων Foundem, Σιβάον Ραφ, εάν ο κολοσσός των ιντερνετικών αναζητήσεων δεν φθάσει σε συμβιβασμό.

Η κ. Ραφ επεσήμανε ότι η Google μπορεί να αντιμετωπίσει αγωγές από εταιρίες, που επηρεάσθηκαν αρνητικά από την κυριαρχία της. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι οι υπηρεσίες αντιτράστ της ΕΕ υπό τον Χοακίμ Αλμούνια θα βρεθούν σε ισχυρή διαπραγματευτική θέση, επιβάλλοντας αυστηρές ποινές στη Google.

Ο Αλμούνια είχε εγκαινιάσει έρευνα για παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού κατά της Google το Νοέμβριο του 2010, ενώ ύστερα από σειρά συναντήσεων με τον επικεφαλής της εταιρίας αναζητήσεων Ερικ Σμιτ το Μάιο του 2012, η ΕΕ εξέδωσε τελεσίγραφο στην εταιρία, ώστε αυτή να δώσει εξηγήσεις.

Η κ. Ραφ -καθώς και πολλές άλλες εταιρίες αναζητήσεων- ζητούν από την Google να χρησιμοποιεί «εμφανή σηματοδότηση» στα δικά της προϊόντα, όπως κάνει και με τις διαφημίσεις στη σελίδα της. Η ΕΕ μοιάζει να έχει καταλήξει στο ότι η Google παραβίασε τους κανόνες ανταγωνισμού, προωθώντας τα δικά της προϊόντα, εις βάρος εκείνων των ανταγωνιστών της, ενώ οι αποφάσεις των ελεγκτικών Αρχών της Ενωσης θα έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην επιρροή που σήμερα ασκεί η Google σε υπηρεσίες, όπως οι ταξιδιωτικές αναζητήσεις, η σύγκριση τιμών και οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.
Πηγή: skai.gr