Διευθέτηση νομικών υποθέσεων και διαφημιστική συμμαχία μεταξύ Yahoo! & Facebook

Οι εταιρείες τεχνολογίας Yahoo και Facebook, διευθέτησαν σειρά νομικών υποθέσεων πατεντών που εκκρεμούσαν και ξεκίνησαν τη διαδικασία συγκρότησης διαφημιστικής συνεργασίας.

Τον Μάρτιο του 2011 η Yahoo είχε καταθέσει αγωγή κατά της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης για παραβίαση 10 πατεντών πνευματικής ιδιοκτησίας. Ως αποτέλεσμα, η Facebook αγόρασε 750 πατέντες της IBM, που κοστολογούνται από την ιστοσελίδα τεχνολογίας Cnet στα 83 εκατ. Δολάρια πρίπου (67 εκατομμύρια ευρώ) και απάντησε επίσης με αγωγή εξασφαλίζοντας μερικές εκατοντάδες πατέντες επιπλέον, από την Microsoft, ύψους 550 εκατομμυρίων δολαρίων (448 εκατομμύρια ευρώ).

Η πρωτοβουλία για την επίλυση των νομικών εκκρεμοτήτων είχε ξεκινήσει από τον προσωρινό διευθύνοντα σύμβουλο της Yahoo!, Ρος Λέβινσον με τη συμβολή της γενικής επιχειρησιακής διευθύντριας του Facebook, Σέριλ Σάντμπεργκ.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που προχωράμε στην ανάπτυξη μιας βαθύτερης συνεργασίας με το Facebook και είμαστε ευγνώμονες στη Σέριλ και την ομάδα της για τη σκληρή δουλειά που κάνουν προς την κατεύθυνση αυτή.

Το περιεχόμενο του Facebook σε συνδυασμό με την απήχηση της Yahoo στον κλάδο των ψηφιακών μέσων προσφέρει στους διαφημιστές απαράμιλλες ευκαιρίες» ανακοίνωσε ο Ρός Λέβινσον. Από τη πλευρά της, η Σέριλ Σάντμπεργκ πρόσθεσε ότι «Οι επικεφαλής της Yahoo κινούνται πλέον με γνώμονα το ανανεωμένο ενδιαφέρον της εταιρείας στην καινοτομία για την παροχή υψηλής ποιότητας προϊόντων στο καταναλωτικό κοινό. Μαζί μπορούμε να κάνουμε χρήστες να συμμετέχουν σε κοινωνικές εμπειρίες και ταυτόχρονα να παράγουμε υπεραξία για τους καταναλωτές».
Πηγή: Ερρίκος Κλόπφερ