Η Amazon επεκτείνεται στην παραγωγή τηλεοπτικών σειρών

Τα σχέδιά της για δημιουργία δικών της κωμικών και παιδικών τηλεοπτικών σειρών ανακοίνωσε η Amazon, η οποία σχεδιάζει να τις διανείμει ψηφιακά- και ζητά τη βοήθεια των πελατών της, από τους οποίους ζητά ιδέες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, τα Amazon Studios «επεκτείνουν τις αναπτυξιακές προσπάθειές τους στις κωμικές και τηλεοπτικές σειρές».

Η Amazon έχει ήδη αρχίσει να δημιουργεί τις δικές της τηλεοπτικές παραγωγές για το online delivery σύστημά της, και με αυτή την ανακοίνωση δείχνει τις φιλοδοξίες της για το χώρο της κωμωδίας και των παιδικών σόου. «Οι δημιουργοί σειρών καλούνται να ανεβάσουν τις προτάσεις τους για κωμικά και παιδικά προγράμματα στα Amazon Studios, στο http://studios.amazon.com/getting-started/series » ανακοίνωσε η εταιρεία.

Τα προγράμματα που θα επιλεγούν θα διανέμονται μέσω του Amazon Instant Video- της υπηρεσίας streaming ψηφιακού βίντεο της Amazon. «Tα Amazon Studios θέλουν να ανακαλύψουν νέα ταλέντα και να παράγουν προγράμματα που το κοινό θα αγαπήσει» είπε σχετικά ο Ρόι Πράις, διευθυντής των Amazon Studios. «Στην πορεία των γυρισμάτων ταινιών πολλοί δημιουργοί υλικού εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για την ανάπτυξη νέων κωμικών και παιδικών σειρών. Θέλουμε να προσελκύσουμε σεναριογράφους, animators και σκηνοθέτες και να τους δώσουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουν νέες σειρές».

Η Amazon ανακοίνωσε πως θα δοκιμάζει ένα project το μήνα, δείχνοντάς το σε κοινό, και εάν επιλεγεί για full budget σειρά, ο δημιουργός θα λάβει πληρωμή 55.000 δολαρίων, 5% από τα έσοδα από παιχνίδια, μπλουζάκια κλπ και άλλα ποσοστά και bonus. Του εγχειρήματος ηγούνται ο Τζο Λιούις, που στο παρελθόν είχε εργαστεί για την 20th Century fox και το Comedy Central και η Τάρα Σόρενσεν, που έχει δουλέψει για το National Geographic Kids. Τα Amazon Studios ξεκίνησαν τη λειτουργία τους το Νοέμβριο του 2010. Από τότε, πάνω από 700 δοκιμαστικές ταινίες και 7.000 σενάρια έχουν υποβληθεί. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό ανάπτυξη 15 projects ταινιών.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑFΡ
Πηγή: skai.gr