Τον Μάϊο η είσοδος του Facebook στο χρηματιστήριο

H πολυαναμενόμενη δημόσια εγγραφή του Facebook είναι πιθανό να έρθει στα τέλη Μαΐου, σύμφωνα με άρθρο του blog τεχνολογίας All Things D. Επικαλούμενo "πολλαπλές πηγές", το blog αναφέρει πως ο πιο δημοφιλής ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης θα προσφέρει τις μετοχές του στο ευρύ κοινό κατά τη διάρκεια της τρίτης εβδομάδας του Μαΐου.

Για να γίνει αυτό, σύμφωνα με τις διαδικασίες της Χρηματιστηριακής Επιτροπής των Η.Π.Α. (SEC), το Facebook θα πρέπει να καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα σύντομα αφού η Επιτροπή χρειάζεται μερικούς μήνες για να εγκρίνει τέτοιες αιτήσεις.

Η ημερομηνία μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή, καθώς οι εταιρίες ψάχνουν πάντα τις ευνοϊκότερες συνθήκες εισόδου στις αγορές. Έτσι είχε γίνει με τα μεγάλα IPOs του Groupon και του Zynga το καλοκαίρι του 2011.

Η είσοδος του Facebook στο χρηματιστήριο εκτιμάται πως θα φέρει εισροή κεφαλαίων που θα ξεπεράσουν τα 10 δισ. δολλάρια, ποσό που έχουν φτάσει μονάχα 3 εταιρίες στο παρελθόν: η ΑΤ&Τ, η Visa και η General Motors.

To site Yelp.com, ένας οδηγός ψυχαγωγίας που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στις ΗΠΑ, σχεδιάζει και αυτό να μπει σύντομα στο χρηματιστήριο και παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από το Facebook με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς θα δημιουργήσουν θετικές συνθήκες για όλη την "διαδικτυακή" οικονομία.
Πηγή: skai.gr