Με το δεξί η Εθνική στο Μουντομπάσκετ, διέλυσε με 85 - 60 το Μαυροβούνιο

Με νίκη άρχισε τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ της Κίνας η εθνική ομάδα.

Η επίσημη αγαπημένη επικράτησε με διαφορά 25 πόντων του Μαυροβουνίου, 85 - 60, και πλέον ισοβαθμεί με την Βραζιλία στην πρώτη θέση του έκτου ομίλου.

Στον δεύτερο αγώνα του ομίλου, την Τρίτη, η εθνική θα αντιμετωπίσει την Βραζιλία, όπου αναμένεται να κριθεί η πρωτιά στο τέλος του πρώτου γύρου της διοργάνωσης.

Τέσσερις παίχτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, ο Γιώργος Πρίντεζης (16 πόντοι), ο Γιώργος Παπαγιάννης (15), ο Γιάννης Μπουρούσης (12) και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (10). Σε μία ένδειξη επιθετικής πολυφωνίας σκόραραν όλοι οι παίχτες πλην ενός.

Κλειδί για το ροζ φύλλο αγώνα όμως ήταν η άμυνα. Οι διεθνείς επέτρεψαν στο Μαυροβούνιο να σκοράρει μόλις στο 34% των προσπαθειών εντός πεδιάς ενώ είχε προβάδισμα +12 στα ριμπάουντ. 

Από την πλευρά της η ελληνική ομάδα εμφανίστηκε αποτελεσματική και εύστοχη σε σουτ δύο πόντων (66%) και στις ελεύθερες βολές (87%), καταφέροντας να επιβάλει τον ρυθμό της και να παίξει κοντά στο καλάθι.

Αδύναμο σημείο αποδείχτηκε για μία ακόμα φορά το σουτ τριών πόντων, όπου οι διεθνείς ευστόχησαν έξι φορές σε 17 προσπάθειες.




Πηγή: skai.gr