Κλείσιμο

Αυγενάκης και Βασιλακόπουλος: Πρέπει να βρεθεί λύση για τον Ολυμπιακό

Tον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο, συνάντησε ο νέος υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. 

Οι δύο άνδρες που έθεσαν επί τάπητος αρκετά θέματα που αφορούν το ελληνικό μπάσκετ, αναφέρθηκαν και στο θέμα του Ολυμπιακού, όπου συμφώνησαν στο ότι πρέπει να βρεθεί λύση για την ομάδα του Πειραιά. 

«Έχω πει και στο παρελθόν ότι το μπάσκετ χωρίς τον Ολυμπιακό έχει πρόβλημα. Συμφωνήσαμε με τον κ. Υφυπουργό ότι πρέπει να βρεθεί λύση σε αυτό το πρόβλημα και πάνω σε αυτή την κατεύθυνση ήταν η κουβέντα μας», ανέφερε μετά το πέρας της συνάντησης ο πρόεδρος της ομοσπονδίας. 

Εκείνο που φαίνεται πως βγήκε από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επαφών του νέου υφυπουργού με τους παράγοντες του ελληνικού αθλητισμού, είναι ότι πρέπει να αναζητηθεί φόρμουλα για την παραμονή των ερυθρολεύκων στη Basket League. 

Υπενθυμίζεται πως οι ερυθρόλευκοι υποβιβάστηκαν μετά την απόφασή τους να απέχουν από τα playoffs της A1 και μια θέση παραμένει κενή στην Basket League. Ο Ολυμπιακός έχει δηλώσει συμμετοχή στην Α2 και στο Κύπελλο, αλλά πρόθεσή του είναι να παίξει στην Α2 με διαφορετικό όνομα και έμβλημα. 

Μεταξύ των προτάσεων που έκανε ο πρόεδρος της ΕΟΚ ήταν και ο έλεγχος των ΚΑΕ από το Υπουργείο Εμπορίου, προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια. Παράλληλα, έγινε κουβέντα και για την Εθνική Ανδρών εν όψει της συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο, με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο να εκθειάζει τους παίκτες που δηλώνουν παρών στις υποχρεώσεις με το εθνόσημο.

ΠΗΓΗ: ΣΠΟΡ ΦΜ