Κλείσιμο

«Βασίλισσα» η Ατλέτικο κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε τη σεζόν της η Ατλέτικο Μαδρίτης, που ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση στον τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ για να φτάσει στη νίκη (4-2 στην παράταση, 2-2 στην κανονική διάρκεια) επί της συντοπίτισσας Ρεάλ και παράλληλα να κατακτήσει τη συγκεκριμένη «κούπα» για 3η φορά στην ιστορία της! 

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Σιμεόνε ο Ντιέγκο Κόστα, που σημείωσε δύο γκολ (1’, 79’), με το πρώτο εξ αυτών να είναι το πιο γρήγορο στην ιστορία του θεσμού (49 δευτερόλεπτα)! Οι «ροχιμπλάνκος» έδειξαν χαρακτήρα όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ (63’), ενώ έβγαλαν πολύ καλύτερη εικόνα στην παράταση, όπου σημείωσαν δύο τέρματα. Σημειωτέο πως κέρδισαν για πρώτη φορά σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης τη συντοπίτισσα! 


Πικρή γεύση άφησε στη Ρεάλ Μαδρίτης το πρώτο επίσημο παιχνίδι της μετά από τις αποχωρήσεις του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Ζινεντίν Ζιντάν, με τη «Βασίλισσα» να χάνει σε ευρωπαϊκό τελικό για πρώτη φορά από το 2000! «Μαύρο» ντεμπού και για τον τεχνικό των πρωταθλητών Ευρώπης, Ζουλέν Λοπετέγι. 
Πηγή: skai.gr